Woodland houdt zenuwen in bedwang en grijpt eerste majortitel Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Gary Woodland heeft zijn eerste majortoernooi gewonnen door Brooks Koepka van zijn derde US Open-titel op rij af te houden. De Amerikaanse golfer won in Pebble Beach met drie slagen voorsprong op zijn landgenoot.

Tot het PGA Championship van vorig jaar wist de 35-jarige Woodland in zijn eerste 27 majors niet in de toptien te eindigen. Hij staat er bekend om een voorsprong moeilijk te kunnen vasthouden. Maar op de laatste dag van het US Open wist hij zijn zenuwen wel in bedwang te houden.

De rand van de hole

Koepka was Woodland tot op één slag genaderd, toen de uiteindelijke winnaar op de veertiende hole weer een slag uitliep. Koepka had Woodland op de voorlaatste hole opnieuw onder druk kunnen zetten, maar zijn bal rolde over de rand van de hole.

Woodland eindigde met een rake birdieputt van grote afstand en sloot zo ook de vierde ronde onder de zeventig slagen (69) af. Koepka liep bij de US Open eveneens al zijn ronden in de zestig. De viervoudig majorkampioen is de eerste die daarin slaagt zonder het toernooi te winnen.

Woods baart opzien met zes birdies

Justin Rose, die de dag begon met een slag achterstand van Woodland, viel terug door drie bogeys op rij. Tiger Woods kwam nooit in de buurt van de koppositie, maar baarde wel opzien met zes birdies op de laatste twaalf holes.

STER reclame