De speelsters van Frankrijk vieren een treffer
NOS Sport

De sport van maandag bij de NOS

Bij het WK voetbal voor vrouwen begint de beslissende fase van de groepsfase. De nummers één en twee gaan naar de achtste finales, maar ook de vier beste nummers drie uit de zes groepen.

Als eerste is vandaag groep B aan de beurt. Duitsland, dat om 18.00 uur Zuid-Afrika treft, is met zes punten al zeker van de volgende ronde. Tegelijkertijd strijden China en Spanje, die allebei op drie punten staan, om de tweede plaats.

Beide duels zijn live te zien via een stream op NOS.nl en in de NOS-app.

Hetzelfde geldt voor de wedstrijden in groep A, waarin het al gekwalificeerde Frankrijk tegen Nigeria voetbalt en Noorwegen het opneemt tegen het nog puntloze, maar nog niet helemaal uitgeschakelde Zuid-Korea.

Edwin Winkels gast in Studio France

Frankrijk-Nigeria is ook te zien op NPO 3, waar om 20.25 uur Studio France begint. Oud-international Anouk Hoogendijk en journalist Edwin Winkels zijn de gasten aan tafel bij Sjoerd van Ramshorst en Suse van Kleef.

Aandacht voor de Nederlandse voetbalsters, die door de zege op Kameroen van afgelopen zaterdag na twee groepswedstrijden al zeker zijn van een vervolg op het WK, is er in het Sportjournaal van 18.50 uur op NPO 1, NOS.nl en in de NOS-app. Daarin ook beelden van de derde etappe van de Ronde van Zwitserland.

Basketbal

Nieuwsuur heeft een vooruitblik op de WK 3x3, het basketbaltoernooi dat aan de zesde editie toe is en vanaf morgen tot en met komende zondag gehouden wordt op het Museumplein in Amsterdam.

In het Sportforum, vanaf 21.30 uur in Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1, bespreken drie gasten de sportactualiteit. Vandaag zijn dat NOS-commentator Joris van den Berg, Volkskrant-journalist Robèrt Misset en voetbaltrainster en -analist Mary Kok-Willemsen.

Uitzendingen maandag 17 juni

13.10 uur Lunchjournaal NPO 1
18.00 uur WK voetbal: China-Spanje en Zuid-Afrika-Duitsland NOS.nl en NOS-app
18.50 uur Sportjournaal NPO 1, NOS.nl en NOS-app
20.25 uur Studio France met Nigeria-Frankrijk NPO 3, NOS.nl en NOS-app
21.00 uur WK voetbal: Zuid-Korea-Noorwegen NOS.nl en NOS-app
21.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.40 uur Sport in Nieuwsuur NPO 2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl