Het motorevenement in Castelré wordt al sinds de jaren zeventig georganiseerd. Omroep Brabant
NOS Nieuws Regio

Slapende bezoekers motorevenement bestolen, vermoedelijk gedrogeerd

Bezoekers van een motorevenement in Castelré zijn bestolen terwijl ze lagen te slapen in hun tent. De politie houdt er rekening mee dat de slachtoffers zijn gedrogeerd.

Alle slachtoffers droegen hun portemonnee bij zich in hun slaapzak, maar geen van hen heeft iets van de diefstal gemerkt. Daarom onderzoekt de politie of de dieven verdovende middelen hebben gebruikt.

De motorclub die het evenement organiseerde, vermoedt dat er met een spuitbus in de tenten van de slachtoffers is gespoten. De deelnemers klaagden na de nacht waarin de diefstal plaatsvond namelijk over hoofdpijn. "En dat was andere hoofdpijn dan die van een kater", zegt een woordvoerder tegen Omroep Brabant.

Engelsen met veel geld

Het driedaagse motorevenement in de gemeente Baarle-Nassau trekt veel buitenlandse gasten. Daarom was er een camping ingericht waar mensen konden overnachten.

Volgens de motorclub had de dader het gemunt op Engelse bezoekers. "Wij hebben het idee dat de dader echt heeft gekeken bij welke tent een Engelse motor stond. Want Engelsen hebben altijd veel geld bij zich." Hoeveel er is buitgemaakt, is niet bekendgemaakt.

De club is geschrokken van de diefstal. "We organiseren dit familie-evenement al sinds 1973. Dit is een besloten feest voor leden van deze club en bevriende clubs uit alle delen van Europa. Nog nooit eerder is er zoiets voorgevallen."

Dit is een artikel van

STER reclame