Fernando Alonso op het circuit van Le Mans
NOS Sport

Toyota wint met Alonso opnieuw 24 uur van Le Mans

Toyota heeft de 87ste editie gewonnen van de 24 uur van Le Mans. De voormalige F1-coureurs Fernando Alonso, Sébastien Buemi en Kazuki Nakajima, vorig jaar ook al de snelsten, reden 385 ronden op het 13,631 km lange Circuit de la Sarthe.

Het trio streed met de tweede, identieke hybride wagen van het Japanse fabrieksteam om de zege. Mike Conway, Kamui Kobayashi en José Mariá López moesten door een lekke band de leiding afstaan en finishten op bijna 17 seconden als tweede.

De derde plaats ging naar SMP Racing. De (non-hybrid) bolide met Vitali Petrov, Michail Alesjin en Stoffel Vandoorne achter het stuur gaf zes ronden toe op de beide Toyota's.

Fernando Alonso op het circuit van Le Mans

In GTE Am-klasse reed Keating Ford GT van Jeroen Bleekemolen, Ben Keating en Felipe Fraga het grootste deel van de race aan de leiding. Aan het slot werd het nog even spannend door een stop-and-go straf voor Keating. Team Project 1 van Porsche sloot aan, maar met Bleekemolen voor het laatste deel aan het stuur werd de zege veiliggesteld.

Ho-Pin Tung tweede

In de klasse LMP2 ging de Nederlander Ho-Pin Tung met het team Jackie Chan DC Oreca als tweede over de streep. Tung gaf met zijn teamgenoten Stéphane Richelmi en Gabriel Aubry ruim twee minuten toe op de winnende team van Signatec Alpine.

De Nederlandse debutant Job van Uitert ging met zijn team als zesde over de streep. Van Uitert had pech met een probleem met de startmotor. Dat kostte zijn team, dat verder bestond uit Formule E-kampioen Jean-Vic Vergne en Roman Roesinov, twintig minuten reparatietijd en de leiding in de race.

Crash De Vries

Voor Racing Team Nederland werd de 24 uur van Le Mans een uitdaging. Het team kreeg te maken met drie lekke banden, een kapotte koppeling en een crash van Nyck de Vries.

De gele Jumbo-Dallara, die naast De Vries bestuurd werd door Frits van Eerd en Giedo van der Garde, kwam uiteindelijk als vijftiende over de streep.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl