NOS SportAangepast

Herlings wint een manche en valt uit met gebroken enkel in Letland

Geblesseerde Herlings wint eerste manche MXGP in Letland

Het zit motocrosser Jeffrey Herlings niet mee dit seizoen. De wereldkampioen won in de Grote Prijs van Letland zijn eerste WK-manche dit jaar in de MXGP, maar moest vervolgens de strijd staken vanwege een gebroken enkel.

Dat betekent opnieuw zware tegenslag voor Herlings, die de eerste zeven GP's van het seizoen miste door een gebroken rechtervoet. De Brabander maakte vorige week in Rusland zijn rentree in het WK-circuit met de vierde plaats.

Zondag had hij pech in de opwarmronde, waarin hij ten val kwam. De Litouwer Arminas Jasikonis kon hem niet meer ontwijken en reed over Herlings' rechterenkel.

Onderzoek

Herlings verbeet de pijn, won de eerste manche, maar kon daarna niet verder. Komende week zal hij in België uitgebreider onderzoek ondergaan om te kunnen bepalen welke verdere behandeling en revalidatie nodig is. Daar kon de teamleiding zondag nog geen uitsluitsel over geven.

Herlings na winst eerste manche: 'Erg veel pijn aan mijn voet'

Herlings troefde in de eerste manche de Zwitser Arnaud Tonus en de Italiaan Antonio Cairoli af. WK-leider Tim Gajser finishte als zesde.

Winst Gajser

Gasjer won de tweede manche en dat was voldoende voor de dagzege in Letland. Voor de Sloveen was het de vijfde GP-zege dit seizoen. De Zwitser Jeremy Seewer (tweede in het dagklassement) en Tonus (derde) haalden net als Gasjer 40 punten over twee manches, maar de zege van de Sloveen in de tweede manche was doorslaggevend.

Gasjer deed goede zaken voor de strijd om de wereldtitel. Zijn concurrent Antonio Cairoli kwam in de tweede manche hard ten val en moest de strijd staken. De achterstand van de negenvoudig wereldkampioen op Gasjer liep op naar 33 punten.

Glenn Coldenhoff eindigde in de eerste manche als twaalfde en in de tweede als achtste. In het WK-klassement bezet hij de negende plaats.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl