Gary Woodland in actie tijdens de derde ronde van de US Open
NOS Sport

Golfer Woodland behoudt leiding bij US Open

Golfer Gary Woodland begint zondag als koploper aan de slotronde van het US Open, de derde major van het jaar. De Amerikaan heeft één slag voorsprong op de Brit Justin Rose, die nog altijd de naaste belager van Woodland is.

Woodland begon de derde dag met twee slagen voorsprong op Rose. De Amerikaan, die op een major slechts één keer in de toptien eindigde, hield z'n zenuwen goed in bedwang en opende sterk met twee birdies op de eerste zes holes.

Op de achtste hole moest Woodland voor het eerst in 34 holes weer een bogey incasseren. Hij was niet van slag, redde enkele keren fraai zijn par en kwam met nog één birdie uit op een dagscore van -2.

Brooks Koepka

Met een totaal van -10 staat Rose op één slag van Woodland. De olympisch kampioen en toernooiwinnaar van 2013 maakte vijf birdies en twee bogeys en won zo één slag op de Amerikaan.

Ook Brooks Koepka is nog vol in de race voor de eindzege. De Amerikaan, die het US Open de afgelopen twee jaar won, klom van de zesde naar de derde plaats en staat op vier slagen van de leider. Hij liep een foutloze ronde met 3 birdies.

Phil Mickelson, die van de vier majors alleen het US Open nooit won, maar wel al zes keer tweede werd, en drievoudig kampioen Tiger Woods kunnen de titel vergeten. Mickelson volgt op 14 slagen en Woods op 11 slagen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl