Gary Woodland in actie op de US Open ANP

Gary Woodland gaat na de tweede dag van het US Open aan kop. De Amerikaan heeft op het derde major van het jaar met -9 twee slagen voorsprong op Justin Rose, de leider na de eerste ronde.

Woodland ging rond in 65 slagen, een evenaring van de laagste score ooit op een US Open op de banen van Pebble Beach. Tiger Woods (19 jaar geleden) en Rose (een dag geleden) presteerden dit eerder.

De 35-jarige Woodland won tot nu toe drie toernooien op de PGA-tour, maar kwam op een major nog niet verder dan de zesde plek tijdens de PGA Championship in 2018. De Amerikaan maakte zes birdies en liet nergens een slag liggen.

Koepka rukt op, Woods zakt weg

Woodland maakt meestal veel indruk met z'n driver, maar was nu ook met zijn putter op dreef. Met mooie putts van vijf meter en 16 meter op de laatste twee holes stelde hij de koppositie veilig.

Rose kende een wisselvallige ronde. Met drie birdies en twee bogeys kwam hij uit op -1 voor de dag. Brooks Koepka, de winnaar van de laatste twee edities, klom met een ronde van 69 slagen naar de zesde plaats en staat op -4. Tiger Woods, de winnaar van de Masters, zakte met +1 naar de 32ste plaats.

Onder anderen Ian Poulter, Bubba Watson en Justin Thomas misten de cut. Rory McIlroy haalde voor het eerst in vier jaar wel het weekend op het US Open.

STER reclame