Engeland-Argentinië (groep D) | WK 2019 Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Na Frankrijk, Duitsland en Italië heeft ook Engeland zich verzekerd van een plek in de volgende ronde van het WK voetbal voor vrouwen. Argentinië verdedigde gepassioneerd, maar moest zich na een uur toch gewonnen geven: 1-0.

Keepster Vanina Correa leek lang op weg de held van de avond te worden voor Argentinië, dat eerder al een doelpuntloos gelijkspel tegen grootmacht Japan had gevierd als een overwinning.

Correa hield haar doel met een paar knappe reddingen schoon, met als hoogtepunt een gestopte strafschop. Waar Nikita Parris tegen Schotland nog verwoestend raak had getrapt vanaf elf meter, hield Correa de pegel van de Engelse aanvoerster met hulp van de paal uit het doel.

Uiteindelijk wisten de Engelsen toch een gaatje te vinden in de Argentijnse muur, toen Beth Mead met een perfect aangesneden voorzet het hele rijtje verdedigers en de uitkomende Correa de baas was. Jodie Taylor tikte simpel binnen, waarmee de wedstrijd eigenlijk al vroegtijdig werd beslist.

Argentinië, bij de vrouwen een bescheiden voetbalnatie, beperkte zich namelijk tot verdedigen en was niet bij machte in aanvallend opzicht wat uit te richten. Dat zullen ze woensdag tegen de nog puntloze Schotten wel moeten doen om nog kans te maken op de volgende ronde.

Jodie Taylor viert de winnende treffer tegen Argentinië ANP
Statistieken Engeland-Argentinië

STER reclame