Nicolai Jørgensen scoort tegen PSV
NOS Voetbal

Getergde Jørgensen geeft signaal af met nieuw contract bij Feyenoord

Nicolai Jørgensen blijft bij Feyenoord. De Deens international tekent na zijn vakantie een nieuw contract tot de zomer van 2022 in Rotterdam.

De 28-jarige spits begon na zijn komst in 2016 uitstekend bij Feyenoord. Met 21 goals werd hij topscorer van de eredivisie en droeg hij flink bij aan de eerste landstitel sinds 1999 van zijn club.

Newcastle United wilde de spits in de winter van 2018 voor 17 miljoen euro van Feyenoord overnemen. Niet alleen de transfer ketste af, ook met de productie van de Deen ging het daarna mede door blessures bergafwaarts.

Revancheren

"Hij is getergd en wil zich samen met Feyenoord revancheren voor vorig seizoen. Nicolai geeft hiermee een goed signaal af aan de andere spelers", zegt technisch directeur Sjaak Troost nu.

"Nicolai heeft bewezen tot een van de topspitsen van de eredivisie te behoren. Met zijn ervaring, technische kwaliteiten en fysiek kan hij samen met de andere aanvallers het verschil maken voor Feyenoord. Ik kijk ernaar uit om met hem samen te werken", aldus de nieuwe trainer Jaap Stam.

Door EK-kwalificatieduels met Denemarken meldt Jørgensen zich pas op 8 juli in Rotterdam. Feyenoord start zijn voorbereiding op 24 juni. Op 4 augustus is Sparta de eerste tegenstander in het nieuwe seizoen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl