Wiegman: 'We gaan niet ons hele plan omgooien'

De Oranjevrouwen staan aan de vooravond van de tweede wedstrijd op het WK. Voor Stefanie van der Gragt komt het duel met Kameroen te vroeg.

De verdedigster kampt na de openingswedstrijd tegen Nieuw-Zeeland (1-0) met knieklachten. "Dat is heel vervelend, vooral voor haarzelf. Hoe we het gaan oplossen, zien jullie morgen", zei bondscoach Sarina Wiegman vrijdag op de persconferentie.

De afwezigheid van Van der Gragt doet echter niets af aan de gretigheid en intenties waarmee Wiegman en de Oranjevrouwen aan het duel met Kameroen beginnen. "Het moet beter dan in de eerste wedstrijd", oordeelden de bondscoach en de aanvalsters Lieke Martens en Vivianne Miedema eensgezind.

Stefanie van der Gragt in actie tegen Nieuw-Zeeland ProShots

Buiten het feit dat ze Van der Gragt zal moeten vervangen, lijkt Wiegman niet van plan veel wijzigingen aan te brengen in haar opstelling. "We zijn al heel lang bezig om te bouwen aan dit team. Als het dan qua spel een keer wat minder loopt, maar je wint toch met 1-0, dan ga ik niet ineens ons hele plan overhoopgooien.''

Ook Miedema en Martens erkenden dat het spel tegen Nieuw-Zeeland niet aan de verwachtingen had voldaan.

"We hielden een vrij negatief gevoel aan de wedstrijd over. Maar toen we het terugkeken, zagen we dat er ook wel dingen goedgingen. Al moet het natuurlijk beter", zei Miedema.

"Je wil veel eerder die goal maken", refereerde Martens aan het feit dat de 1-0 pas in blessuretijd viel. "Maar we zijn begonnen met een overwinning. Daar moeten we blij mee zijn en dat het spel beter moet, weten we allemaal.

Kameroen bewees in de eerste groepswedstrijd tegen Canada een moeilijk te bespelen ploeg te zijn. Oranje heeft dat duel bekeken en hoopt tegen de Afrikaanse ploeg een goede stap te zetten richting de achtste finales.

Wiegman vergeleek Kameroen met Zuid-Afrika, waar Oranje eerder dit jaar een oefenwedstrijd tegen speelde. "Ik ben blij dat we tegen Zuid-Afrika hebben geoefend. Qua onberekenbaarheid zijn beide ploegen vergelijkbaar. Al denk ik dat Kameroen een nog wat fysiek sterkere ploeg heeft", zei de bondscoach.

"Er zal veel beweging en dynamiek moeten zijn. Snel scoren zou ook helpen. Dan geloof ik dat we Kameroen kapot kunnen spelen", besloot Miedema.

STER reclame