Eden Hazard showt zijn kunsten voor duizenden fans van Real Madrid AFP

Real Madrid heeft donderdagavond zijn kersverse miljoenenaankoop Eden Hazard gepresenteerd.

Op de presentatie van de Belgische aanvaller in Santiago Bernabéu waren meer mensen afgekomen dan bij sommige thuiswedstrijden vorig seizoen. De fans schreeuwden niet alleen voor Hazard, maar ook Kylian Mbappé, in de hoop op zijn komst naar Madrid.

Hazard gepresenteerd bij Real Madrid: 'Zidane altijd mijn idool geweest'

Ongeveer 50.000 Real Madrid-fans waren afgekomen op de voorstelling van Hazard. De Belg deed voor zijn toeschouwers een aantal trucjes, hield een balletje hoog en schoot een aantal ballen de tribunes in.

Rugnummer

Tijdens de persconferentie werd Hazard nog zonder rugnummer voorgesteld. Bij Chelsea was Hazard de laatste jaren gewend om met rugnummer 10 te spelen. Bij Real Madrid heeft Luka Modric dat rugnummer.

De aanvaller zei dat hij Modric gevraagd heeft of hij zijn rugnummer over zou mogen nemen. "Hij heeft nee gezegd. Nu moet ik een ander rugnummer gaan vinden", grapte Hazard.

"Het maakt mij niet uit welk nummer op mijn shirt komt", vervolgde de Belg. "Ik wil vooral nu van dit moment genieten. Spelen voor Real Madrid is een droom die uitkomt."

Mbappé

Ondanks dat de toeschouwers in hun nopjes waren met de komst van Hazard, schreeuwden zij ook om Mbappé. 'Queremos Mbappé', oftewel 'wij willen Mbappé', galmde door het stadion van Real Madrid.

Of de Frans international ook naar De Koninklijke verkast is nog onduidelijk. Vorige maand zinspeelde Mbappé nog op een vertrek, maar Paris Saint-Germain zei toen dat de toekomst van de jonge Fransman in Parijs ligt. Mbappé heeft nog een contract tot 2023 in Parijs.

300 miljoen

Ondertussen gaat de koopwoede van Real Madrid door. Na een mislukt seizoen, waarin de Madrilenen geen enkele prijs pakten, heeft Madrid in de huidige transferperiode al zes aankopen gedaan.

Naast Hazard spelen volgend seizoen ook Luka Jovic, Éder Militão, Rodrygo Goes, en Ferland Mendy voor Real Madrid. Die vijf transfers kostten Real Madrid al om en nabij de 300 miljoen euro.

De meest recente aankoop van Real Madrid is de Japanse aanvallende middenvelder Takefusa Kubo. De 18-jarige komt over van FC Tokio en wordt ook wel de 'Japanse Messi' genoemd. FC Tokio zou volgens Spaanse media twee miljoen euro voor Kubo ontvangen.

STER reclame