Ontspannen Groenen hoopt weer op basisplek: 'Ik heb er weinig controle over'

Moet Jackie Groenen zich zorgen gaan maken over haar basisplaats bij het Nederlands vrouwenelftal? De altijd goedlachse middenveldster haalt in aanloop naar de WK-wedstrijd tegen Kameroen haar schouders op.

"Zorgen is een groot woord. Ik zie het wel. Ik heb daar weinig over te zeggen en weinig controle over. Ik snap ook wel dat er tegen Nieuw-Zeeland in de laatste minuten wat moest gebeuren. Ik was heel erg blij dat Jill de goal maakte natuurlijk."

Met Jill doelt Groenen op Roord, dinsdag haar vervangster in het WK-duel met Nieuw-Zeeland. Roord kwam een kwartier voor tijd in het veld en zorgde in blessuretijd met een rake kopbal voor de 1-0 zege.

Van Veenendaal: 'Kameroen is een hele onvoorspelbare ploeg'

Aanvoerster Sari van Veenendaal laat logischerwijs de keuze aan bondscoach Sarina Wiegman, die ook Lineth Beerensteyn en Merel van Dongen als invallers een goede beurt zag maken.

"Ik waag mij er niet aan. Ik vind daar niks van. Er wordt goed getraind, door alle 23 speelsters. Uiteindelijk is het aan de bondscoach om daar iets mee te doen."

Om daaraan toe te voegen: "Als deze drie het verschil mogen maken, dan is dat leuk voor hen en leuk voor het team. Ik denk dat het een hele goede motivatie voor iedereen is om zo hard mogelijk door te werken. Er liggen altijd overal kansen."

Jackie Groenen Pro Shots

Groenen merkt dat iedereen binnen de groep elkaar de waarheid durft te zeggen, ook na de matige vertoning tegen Nieuw-Zeeland. "We zijn heel streng voor elkaar, op trainingen en in wedstrijden. Dat is alleen maar goed. Als dingen niet goed gaan, dan benoemen we dat. Dat is niet erg."

Ook keepster Van Veenendaal laat in dat geval van zich horen. "Ik zeg wel wat ik van bepaalde dingen vind, maar ik ben zeker niet de enige. We hebben een hele volwassen groep, met veel leiders en speelsters met veel ervaring, ook bij grote clubs."

Zaterdag wacht Kameroen, dat eerder met 1-0 van Canada verloor. "Een hele onvoorspelbare ploeg. Ook weer een defensief ingestelde tegenstander. Wel van het Afrikaanse continent, dus dat is wel weer anders dan bijvoorbeeld Nieuw-Zeeland", weet Van Veenendaal.

STER reclame