In samenwerking met
Omrop Fryslân
NOS Nieuws

Justitie eist 20 jaar celstraf tegen weduwe van vermoorde man in Friesland

De officier van justitie heeft twintig jaar cel geëist tegen Jessica B. voor de moord op haar man Tjeerd van Seggeren. Zijn lichaam werd in juli 2017 gevonden in een weiland in de Friese plaats De Westereen.

Van Seggeren was op 8 juli naar een muziekfestival in de buurt van zijn woonplaats gegaan, waar zijn vrouw hem zou ophalen. B. heeft naar eigen zeggen haar man niet opgehaald omdat ze hem niet kon vinden. Haar telefoon zou leeg zijn geweest, waardoor ze hem niet kon bellen. De volgende dag meldde ze bij de politie dat hij vermist was. Agenten troffen zijn lichaam daarna met ernstige verwondingen aan in een weiland.

De officier van justitie en de persofficier leggen uit waarom ze tot de strafeis van 20 jaar zijn gekomen:

'Strafeis van 20 jaar doet recht aan de zaak'

Volgens het OM is uit onderzoek gebleken dat de vrouw haar man wel degelijk heeft gezien na het festival. Ze waren in de nacht van 8 op 9 juli rond 00.32 uur op de afgesproken plek. Niet ver daar vandaan is de man dood gevonden, schrijft Omrop Fryslân.

Femme fatale

Volgens het OM is hij "letterlijk in de val gelokt door een femme fatale". Haar dna is aangetroffen op de binnenkant van zijn onderbroek en op zijn heupen. Dat kan erop wijzen dat ze hem heeft afgeleid met seks. Mogelijk is een medeverdachte toen op de man gaan inslaan. Maar dit kan op basis van de sporen niet onomstotelijk bewezen worden

"Ik ben ervan overtuigd dat de verdachte bij de moord betrokken is. Het is vrijwel uitgesloten dat ze dit alleen kon doen. Er zat een plan achter. Ik ben van mening dat er sprake is van medeplegen en moord, van voorbedachte rade", stelt officier van justitie Henk Mous.

Advertentie via Ster.nl