Ashley Jackson haalt uit namens HGC
NOS Sport

Smaakmaker Ashley Jackson vertrekt bij HGC

De Engelse hockeyer Ashley Jackson vertrekt bij hoofdklasser HGC. Jackson keerde dit seizoen terug in de Nederlandse hoofdklasse na een belletje van HGC-coach Paul van Ass. Hij speelde een verrassend goed seizoen, scoorde 21 doelpunten en plaatste zich met HGC voor de Euro Hockey League. Maar dat Europese avontuur van de ploeg uit Wassenaar maakt Jackson niet mee.

De Engelse levensgenieter, in het seizoen 2009/2010 topscorer van de hoofdklasse, is een opmerkelijke verschijning. In 2017 besloot hij te stoppen met hockey om ijshockeyer te worden. Hij tekende een contract bij Basingstoke Bisons. Maar de lokroep van het kunstgras bleef en dus besloot hij vorige zomer in te gaan op de aanbieding van HGC.

Tijdens de winterstop lag de competitie in Nederland een paar maanden stil en ging Jackson weer ijshockeyen, bij London Raiders. "Ja, ik wist het", zei zijn coach Van Ass daarover. Maar daarom vindt hij mij een aardige coach: omdat ik af en toe een oogje dichtdoe. Maar weet je: sport moet beleefd worden, daar moet je plezier aan hebben. En dat heeft-ie. En hij is fitter teruggekomen dan hij in de eerste helft van het seizoen was."

Jackson heeft getekend bij Old Georgians Hockey, dat al eerder de Britse keeper George Pinner vastlegde voor het nieuwe seizoen. Morgenavond maakt Jackson zijn rentree in de Britse ploeg, dat in de Pro League aantreedt tegen Nederland. Het is voor het eerst sinds de Olympische Spelen van Rio dat Jackson weer voor Groot-Brittannië speelt.

In maart maakten wij een reportage over Ashley Jackson, de man niet kan kiezen tussen hockey en ijshockey.

HGC-speler Jackson combineert twee passies: hockey en ijshockey

Eerder deze week werd ook bekend dat de Belgische international Max Plennevaux vertrekt bij HGC. Hij keert terug naar de Belgische club Royal Leopold, waar hij al eerder zes jaar voor speelde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl