RTV Rijnmond

Opnieuw leidingbreuk in Rotterdam, woningen ontruimd

time icon Aangepast

In de Rotterdamse wijk Overschie is opnieuw een breuk in de waterleiding ontstaan. Een deel van de Pieter van Aschstraat stond vanmorgen vol met water. Gisteren verzakten een paar straten in dezelfde wijk door een breuk in een waterleiding. Het is onduidelijk of de incidenten iets met elkaar te maken hebben, meldt een woordvoerder van waterbedrijf Evides.

In de grond is door het vele water een groot gat ontstaan. Net als gisteren moesten omwonenden hun huizen uit. Drie woningen zijn ontruimd. Er wordt nog bekeken wanneer de bewoners veilig terug kunnen. Waardoor de breuk is ontstaan, is niet bekend.

Een vrouw die in de straat woont, deed vanmorgen haar gordijnen open en zag toen het water uit het gat stromen. "Ik dacht: 'krijg nou niks!'. Toen stond mijn auto in het water. Ik heb hem maar een eind verderop gezet", zegt ze tegen RTV Rijnmond.

Esther Schalkwijk
@88esther
De krater wordt leeggempompt. Langzaam wordt duidelijk hoe diep het gat in de stoep is. @RTV_Rijnmond #overschie
2 weken geleden

De uitstroom van het water is gestopt. Dat duurde een tijd omdat de kranen op verschillende plekken dichtgedraaid moesten worden. Het water op straat is inmiddels ook weg, maar de kruipruimtes van meerdere woningen staan nog blank.

"Ik was zelf op mijn werk toen de kruipruimte volliep", zegt een vrouw. "Toen mijn man belde ben ik maar omgekeerd." De brandweer was op dat moment bezig om het water weg te pompen. "De kelder stond tot tien centimeter onder het plafond helemaal vol met water", zegt ze. "Het stinkt vreselijk en er drijft van alles in. Vreselijk!"

In de maling genomen

Een man en een vrouw die in de straat wonen moesten vanmorgen naar buiten worden getild door brandweermannen. De vrouw van 73 en haar echtgenoot van 78 konden niet zelf naar buiten komen. De vrouw heeft geen goed woord over voor waterbedrijf Evides. "Dit is al sinds vanmorgen vroeg bezig", foetert ze. "Ik ben al de hele ochtend aan het bellen. Vanaf 06.00 uur. Ze zijn onderweg, zeggen ze dan. Ze nemen je gewoon in de maling."

In de straat komt een voorlopig tappunt. Vanwege de leidingbreuk hebben volgens Evides 160 woningen geen water. Wie water van het tappunt wil gebruiken , moet het eerst koken.

Gisteren ontstond ook een groot gat in de grond in Rotterdam. Acht woningen werden toen uit voorzorg ontruimd. Op het moment dat het zogenoemde sinkhole ontstond was het flink aan het regenen. De leidingbreuk had niks met het ontstaan van dat gat in de grond te maken, volgens het waterbedrijf.

Dit is een artikel van

STER Reclame