Alexander Steen houdt de Stanley Cup omhoog Pro shots

IJshockeyers St. Louis Blues pakken voor het eerst Stanley Cup

time icon

Voor het eerst in de historie zijn de ijshockeyers van St. Louis Blues kampioen geworden in de NHL, de Amerikaanse ijshockeycompetitie. In de zevende en beslissende wedstrijd van de finale werd met 4-1 gewonnen van Boston Bruins.

De Blues kenden een opmerkelijk seizoen. In januari was het namelijk nog de slechtste ploeg uit de competitie. Maar na een indrukwekkende tweede seizoenshelft wisten de Blues toch de play-offs te bereiken.

Woensdagnacht in Boston nam de ploeg uit St. Louis tegen de verhoudingen een 2-0 voorsprong. In de derde periode liepen de gasten uit naar 4-0, waarna Matt Grzelcyk nog wat terugdeed voor de thuisploeg. Met 32 reddingen had Blues-keeper Jordan Binnington een belangrijk aandeel in de overwinning.

De Blues moesten sinds de oprichting in 1967 51 jaar wachten voordat ze de ruim vijftien kilo wegende Stanley Cup omhoog mochten houden. Het was de langste periode van alle teams in de geschiedenis van de NHL zonder prijs.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Groot feest in St. Louis na Stanley Cup-winst Blues

STER Reclame