Buitenspelen op Nationale Buitenspeeldag Ellen Fronik/Jantje Beton

Nationale Buitenspeeldag wordt 'Buienspeeldag' door stortregen

time icon

Voor de allereerste keer heeft het vandaag heel hard geregend op Nationale Buitenspeeldag. En het waren geen lichte buien die over Nederland trokken, op veel plekken stortregende het. Door de regen besloten meerdere organisaties in het land de Buitenspeeldag te annuleren.

Maar het grootste deel van de activiteiten ging gewoon door. "Weer of geen weer, de kinderen spelen gewoon buiten", zegt Ellen Fronik, woordvoerder van Jantje Beton, de organisatie achter de dag. Ongeveer 80 procent van de activiteiten is vandaag gewoon doorgegaan, zegt ze.

"Van een beetje regen ga je niet kapot, toch? Het is juist leuk, omdat je kan stampen in de plassen. Buitenspelen kan altijd", zegt Fronik. Volgens de woordvoerder is het juist belangrijk dat op een dag als deze kinderen gewoon naar buiten gaan.

De echte diehards waren dan ook rennend en klimmend in de regen te zien. "Kinderen kunnen ook buitenspelen in de regen", zei Aylin van Duinen van De Meerpaal in Dronten tegen De Drontenaar. "Dat deden ze vroeger ook."

De stormbaan in Nijkerk werd opeens een stuk spannender met die regen.

Marielle Schipperen
@MSchipperen
Denk je dat de #buitenspeeldag in t water valt, zijn de kids de hele middag druk op de stormbaan. Want mét water gaat t véél harder. #omdenken
4 dagen geleden
Nils van Teijlingen
@NvanTeijlingen
De kinderen bij de #Buitenspeeldag van #Lynxkorfbal in #Ypenburg schrikken niet terug voor een beetje regen! Dat het zo top georganiseerd is helpt ook natuurlijk, goed gedaan Christy en Barbara!
4 dagen geleden

Voor sommige kinderen was het vandaag niet mogelijk om buiten te spelen. In het Wilhelminakinderziekenhuis kregen kinderen die het ziekenhuis niet uit konden een VR-bril, waardoor ze zich toch buiten waanden.

Kinderen in het Wilhelminakinderziekenhuis 'spelen buiten' met een VR-bril PlaygroundVR

Toch waren er ook organisaties die de dag naar binnen verplaatsten. Zo werd er in gymzalen Twister gespeeld, in de kleedkamer van een voetbalvereniging geknikkerd en in de woonkamer gekleurd.

Natalia Sadinska
@NSadinska
Geslaagde buitenspeeldag! Niet buiten maar in de gymzaal! Samen met @kern...@gemeentezoetermeer
4 dagen geleden
Samen voor Sliedrecht
@SamenSldrcht
Bijna half vier en nog steeds gezellig druk bij #Buitenspeeldag in de Lockhorst #Sliedrecht Duurt tot half vijf.
4 dagen geleden
Mascha Tamarinof
@Mastamari
Nationale binnenspeeldag 😊 #buitenspeeldag #NationaleBuitenspeeldag #10yo
4 dagen geleden

Ook waren er genoeg organisaties die de activiteiten van vandaag annuleerden. "Het regent echt te hard", meldde bijvoorbeeld de gemeente Papendrecht op zijn Facebookpagina. Ook verscheidene basisscholen, buurtprojecten en stichtingen moesten de dag laten voor wat -ie is.

Ger Roumen
@WijkAg_SchWest
Eigenlijk wel triest dit weer voor de kids... 🌧 #buitenspeeldag #bedanktlekkerappeltje
4 dagen geleden
de Stadskok
@stadskok
Helaas hebben we de buitenspeeldag af moeten lasten ivm met het ontzettend slechte weer. We waren er wel klaar voor.....voordat de hemel open barste.
4 dagen geleden
Pol_Haaksbergen
@wahaaksbergen
Even een wijziging m.b.t mijn vorig bericht: het zou straks misschien minder regenen, de vraag is natuurlijk wanneer precies. De organisatie vindt het niet vertrouwd en staakt helaas de #buitenspeeldag omwille van de #veiligheid van de kinderen... hopelijk volgend jaar beter.
4 dagen geleden

STER Reclame