Romelu Lukaku is blij met zijn doelpunt. Twee schotten druipen af.

België verstevigt koppositie, spanning in groep Frankrijk helemaal terug

In de strijd om een ticket voor het Europees kampioenschap voetbal van 2020, heeft België zijn koppositie in groep I verstevigd. In eigen huis leidde Romelu Lukaku de Belgen naar een 3-0 overwinning op Schotland.

België startte met de pas getransfereerde Eden Hazard in de basis tegen Schotland. De Belgen waren de bovenliggende partij, maar tot een vroege voorsprong leidde dat niet.

Pas vlak voor het rustsignaal zette Lukaku de Rode Duivels op voorsprong. Na de thee scoorde de spits nogmaals, waarna de drie punten België al niet meer konden ontgaan. Kevin De Bruyne maakte er in blessuretijd ook nog 3-0 van.

Insigne zet Italië op gelijke hoogte met Bosnië en Herzegovina

Bosnië en Herzegovina legde in Turijn de koploper in groep J, Italië, het vuur aan de schenen. De gasten kwamen dankzij Edin Dzeko op voorsprong, maar vroeg in de tweede helft bracht Lorenzo Insigne de stand op gelijke hoogte.

In de laatste tien minuten stond Insigne ook aan de basis van de winnende treffer. Hij verzorgde de assist op Marco Verratti, die de 2-1 maakte en zichzelf tot matchwinner kroonde.

Kylian Mbappé tussen vier Andorrezen in

Wereldkampioen Frankrijk kende zoals verwacht geen lastige avond in Andorra. Tegen Turkije blameerden de Fransen zich nog, maar het elftal onder leiding van Didier Deschamps herpakte zich met 0-4 tegen de Andorrezen.

In de elfde minuut scoorde Mbappé op aangeven van Antoine Griezmann de eerste voor de Fransen, die met een geruststellende 0-3 voorsprong de rust in gingen. Ben Yedder, Thauvin en Zouma tekenden voor de overige doelpunten.

Met IJsland, dat Turkije versloeg, is de spanning in groep H helemaal terug. Frankrijk, IJsland en Turkije hebben nu alle drie negen punten. Albanië volgt op drie punten achterstand.