Matchwinner Roord: 'Ik ben echt een beetje in de war' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De Oranjevrouwen leken in de eerste WK-wedstrijd te blijven steken op 0-0 tegen Nieuw-Zeeland. Totdat invaller Jill Roord in blessuretijd de 1-0 tegen de touwen kopte.

De speelster van Bayern München, die komend seizoen voor Arsenal uitkomt, kon haar geluk niet op. "Ik stond al heel lang droog in Oranje en dat ik dan de winnende mag maken, dat is bizar..."

"Ik ben echt een beetje in de war. Dit is waar ik op hoopte. Dat dit dan in de eerste wedstrijd op een WK gebeurt... Dat is heel mooi."

'Wist het'

Toen Roord zich klaar maakte om in te vallen, wisten ploeggenoten al genoeg. "Alle spelers op de bank zeiden dat ik ging scoren. Op het moment dat ik de bal zag aankomen, wist ik dat hij erin zou gaan."

Nederland voetbalde in Le Havre wel stroef, zag ook Roord. "We speelden een hele matige wedstrijd. We hebben wel genoeg kansen gehad, maar die gingen er niet in. Dan tikt de tijd door. Iedereen kneep 'm wel."

Spitse na Nieuw-Zeeland-Nederland: 'Het was geen goede wedstrijd' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Sherida Spitse was ook blij met Roord. "Ze werkt altijd keihard. Zij helpt ons hier aan drie punten. Mooi voor haar."

Spitse weet ook dat het spel van Nederland beter moet worden. "Wij zijn een paar klassen beter dan Nieuw-Zeeland, maar we speelden in een te laag tempo. Dit was geen goede wedstrijd van onze kant."

"Drie punten, daarmee zetten we een belangrijke stap. Ik ben gigantisch blij voor Jill. Ze zit tegen de basis aan", reageerde Vivianne Miedema.

De spits, die als enige wel haar niveau haalde, vond Oranje ook slecht spelen. "Alles moet bijna beter. Het was niet goed genoeg, we waren niet fris."

Oranjefans

Keepster Sari van Veenendaal, die enkele knappe reddingen verrichte, genoot van de sfeer in Le Havre. Veel Oranjesupporters hadden de weg naar Frankrijk gevonden.

"Fantastisch als je ziet wat hier op af is gekomen. Ik lig met Jill op de kamer en we hebben de hele stoet voorbij zien trekken. Niet normaal en iets heel moois."

STER reclame