Happy in de dierentuin in New York
NOS Nieuws

Activisten willen hulp voor eenzame olifant Happy

Al jarenlang vragen dierenrechtenorganisaties aandacht voor de positie van een 48-jarige olifant in de Bronx Zoo in New York City. Het dier met de naam 'Happy' zou niet blij zijn omdat ze al dertien jaar alleen leeft. Nu lijkt er iets te gaan veranderen in de situatie van de olifant.

De activisten willen dat Happy naar een plek gaat waar andere olifanten zijn, maar na vele verzoeken, protesten en petities geeft de dierentuin nog altijd geen krimp. Happy moet blijven, want volgens de dierentuin is de olifant helemaal niet eenzaam.

Maar de vraag is of de gemoedstoestand van de olifant wel op de eerste plaats komt voor de dierentuin. Een bekende Amerikaanse journalist vermoedt dat Happy veel bezoekers naar de dierentuin trekt en om die reden niet weg mag. In een serie berichten op Twitter vraagt de journalist opnieuw aandacht voor het lot van Happy. Bekijk hieronder een korte video van het onderkomen van Happy:

Inmiddels lijkt de roep om aandacht succesvol. Het Amerikaanse congreslid Alexandria Ocasio-Cortez (Democraten) zegt zich het lot van de olifant aan te trekken en heeft haar team opdracht gegeven om "te kijken wat ze kunnen doen".

Grumpy

Happy's leven kreeg in 2002 een tragische wending toen haar levensgezel Grumpy kwam te overlijden. Happy kreeg daarna een nieuwe partner met naam Sammy, maar ook dat dier ging dood. Sindsdien is Happy alleen.

Happy staat niet alleen te boek als 's werelds eenzaamste olifant, het is ook de eerste olifant die zichzelf in de spiegel heeft herkend. Dat gebeurde in 2006 bij een experiment uitgevoerd door de wereldberoemde bioloog Frans de Waal. Eerder slaagden alleen mensen, mensapen en dolfijnen voor de zogenoemde spiegeltest.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl