Vrienden van Flakkee komt als eerste over de finish op de Binnenrotte in Rotterdam
NOS Nieuws

Luid applaus voor Roparun-renners in Rotterdam

In Rotterdam zijn de hardlopers van de Roparun binnen. Duizenden deelnemers legden de afgelopen dagen met hun team de tocht vanuit Parijs, Hamburg of Almelo rennend of fietsend af. Daarmee zamelen ze geld in voor kankerpatiënten.

Onder luid applaus kwam om 12.00 het team Vrienden van Flakkee als eerste over de finish op de Binnenrotte.

Er doen ruim 300 teams mee aan de estafetteloop. Ook het NOS-team kwam vanmiddag over de Roparun-finish. Moe en voldaan zijn de teamleden, en inmiddels ook gehuldigd.

  • NOS
    Het NOS Roparun-team
  • NOS
    NOS-Roparunners

Een aantal teams liep vanochtend vertraging op, omdat fietsbanden van de begeleiders lek waren geraakt. "Iemand vond het nodig bakken punaises uit te storten op het parcours", schreef Gerben van Dijk van Politiek Rotterdam op Twitter.

Van de deelnemende teams zijn er ruim 200 begonnen in Parijs, honderd in Hamburg en twee teams in Almelo. Die laatste doen een halve Roparun. De tussenstand van de opbrengst staat op ruim 3,3 miljoen euro.

De eerste editie van de Roparun was in 1992 toen er nog maar 64 lopers meededen. Destijds renden die nog in omgekeerde richting: van de Rotterdamse Euromast naar de Eiffeltoren in Parijs (vandaar de naam Ro(tterdam)pa(rijs). Sinds de eerste editie is ruim 80 miljoen euro opgehaald.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl