Bernardo Silva (r) met de beker AFP
NOS Voetbal

Nations League: Bernardo Silva de beste, De Jong grootste talent

Bernardo Silva mocht zondagavond twee prijzen in ontvangst nemen. De speler van Manchester City won niet alleen met Portugal de eerste editie van de Nations League, hij werd door de UEFA ook gekozen tot beste speler van het toernooi.

Cristiano Ronaldo werd topscorer met drie doelpunten. Hij maakte die treffers afgelopen woensdag tijdens de halve finale met Zwitserland: 3-1.

Frenkie de Jong werd verkozen als grootste talent van de finaleronde. De Jong werd afgelopen donderdag al uitgeroepen tot beste speler van de halve finale tussen Nederland en Engeland (3-1).

De UEFA heeft De Jong, Memphis Depay, Marten de Roon en Matthijs de Ligt opgenomen in het zogenoemde 'Team of the Tournament' van de finaleronde van de Nations League.

Memphis Depay met medaille na afloop van de verloren finale AFP

De vier Nederlanders vormen een sterrenelftal met de Portugezen Cristiano Ronaldo, Bernardo Silva, Raphaël en Ruben Dias. De Engelse doelman Jordan Pickford en de Zwitsers Manuel Akanji en Kevin Mbabu completeren de ploeg.

Flinke cheque KNVB

De tweede plaats van het Nederlands elftal in de Nations League heeft de KNVB 9 miljoen euro opgeleverd. Oranje verloor zondag in de finale van Portugal (0-1), dat 10,5 miljoen aan de nieuwe competitie van de UEFA overhield.

Alle twaalf deelnemers aan de hoogste divisie van het toernooi kregen al 2,25 miljoen euro. Het Nederlands elftal verdubbelde die premie door als eerste te eindigen in een groep met Frankrijk en Duitsland. De zege van donderdag op Engeland in de halve finales (3-1) was goed voor 4,5 miljoen euro.

STER reclame