Brazilië-Jamaica (groep C) | WK 2019 Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Brazilië heeft zonder sterspeelster Marta de eerste WK-wedstrijd tegen debutant Jamaica moeiteloos gewonnen. Cristiane nam in Grenoble de volledige productie voor haar rekening: 3-0.

Jamaica trad aan met Dominique Bond-Flasza als rechtsback, de enige speelster van PSV op dit eindtoernooi. Knap keeperswerk van Sydney Schneider hield de 'Reggae Girlz', zoals het Jamaicaanse team in de volksmond heet, nog wel even op de been, maar na een kwartier was het verzet gebroken toen Cristiane met een kopbal het doel vond.

Jamaica moest het vooral hebben van de pogingen van Khadija Shaw. Met een paar knappe schoten stelde de aanvalster de Braziliaanse Barbara aardig op de proef.

Vlak voor rust kreeg Brazilië de kans om vanaf de stip (na hands van Jamaica) de score te verdubbelen. Op dat moment toonde Schneider echter weer haar klasse door de inzet van Andressa te stoppen en zo haar ploeg zo in de wedstrijd te houden.

Cristiane gooide het duel na de pauze alsnog op slot, door eerst bij de tweede paal binnen te glijden en even later een vrije trap via de lat binnen te schieten.

Zo kon sterspeelster Marta rustig toekijken hoe haar ploeg de eerste drie punten veiligstelde. De aanvalster, zes keer uitgeroepen tot beste voetbalster ter wereld, liep in de voorbereiding op het WK een dijbeenblessure op. De 33-jarige Marta zat in Grenoble wel op de bank.

In groep C won Italië eerder op de dag met 2-1 van Australië.

Cristiane viert haar doelpunt tegen Jamaica Pro shots
Statistieken Brazilië-Jamaica

STER reclame