NOS SportAangepast

Herlings net naast het podium bij rentree in MXGP

Jeffrey Herlings heeft zijn rentree gemaakt in het MXGP-kampioenschap. In zijn derde wedstrijd in negen maanden reed Herlings naar de vierde plek in de eerste manche en een zevende plek in de tweede. In het dagklassement eindigde hij daarmee op de vierde plaats.

In het Russische Orlyonok won Tim Gajser beide manches. De Sloveen is ook de nieuwe leider in de WK-stand. Antonio Cairoli leed na twee matige manches (twaalfde en vierde) duur puntenverlies in de strijd om de wereldtitel.

Herlings vierde in eerste manche MXGP Rusland

Gajser, de winnaar van de laatste twee GP's, startte in beide manches ijzersterk. In de eerste reed de Sloveen bijna de gehele wedstrijd aan de leiding, om aldus overtuigend de zege binnen te halen.

Coldenhoff

In de tweede manche reed Glenn Coldenhoff lang voor Gajser. De Nederlander, in de eerste manche nog achtste, verdedigde zijn leidende positie met hand en tand, maar halverwege de wedstrijd kwam de snelle Sloveen toch langszij. Later zouden nog negen coureurs Coldenhoff passeren.

Coldenhoff start sterk, maar finisht als tiende in tweede omloop MXGP Rusland

Op het technische circuit van Orlyonok gingen meerdere coureurs onderuit. Evgeney Bobryshev, die na veel blessureleed zo uitkeek naar zijn thuiswedstrijd, crashte in de beginfase van de eerste manche en werd per brancard afgevoerd.

Ook Alessandro Lupino en Clement Desalle belandden naast hun motor en kwamen niet meer aan de start van de tweede manche. Laatstgenoemde brak daarbij zijn scheenbeen. Gautier Paulin, die aanvankelijk Gajser nog flink onder druk zette, moest eveneens de eerste manche staken en werd achtste in de tweede omloop.

Herlings

Jeffrey Herlings, die voorafgaand aan de Grand Prix in Rusland zichzelf als 'veldvulling' had aangemerkt, reed in de achtergrond naar een vierde en een tiende plek. De Grand Prix in Rusland leverde hem uiteindelijk wel 32 belangrijke punten voor de stand in het wereldkampioenschap op.

De GP in Orlyonok was de eerste WK-wedstrijd van Herlings dit seizoen. Herlings brak tijdens een training in januari zijn rechtervoet. Eind mei keerde Herlings terug na vijf maanden blessureleed.

Kort geleden tijdens zijn rentree bij de Dutch Masters of Motocross sprak de NOS met Herlings. Kijk hieronder naar die reportage.

Motocrosser Herlings bij rentree: 'Het is oefenen nu'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl