Agenten hebben vandaag tevergeefs opnieuw gezocht naar de vermiste Anja Schaap. Ze kamden, samen met het Veteranen Search Team, een gebied uit bij de Noordduinseweg in Katwijk. Dat deden ze op basis van nieuwe informatie.

De 33-jarige Schaap verliet op 29 mei rond 01.00 uur 's nachts een café in haar woonplaats en verdween daarna spoorloos. Twee dagen later werd in een sloot in Katwijk haar tas gevonden.

Er werd met een grote groep gezocht naar de vermiste Anja:

Zoektocht in Katwijk naar vermiste Anja

Uit nieuwe informatie van de politie bleek dat Schaap in de nacht van haar vermissing voor het laatst is gezien op de Kanaaldijk. De Noordduinseweg ligt daar niet ver vandaan.

Geen sporen vernielen

De politie zocht al twee keer eerder in de duinen en het water rond Katwijk, maar dat leverde niets op. Bij een pop-uppolitiebureau kwamen dinsdag wel verschillende tips binnen over de vermissing. Die worden nagetrokken.

De politie kreeg vandaag tijdens de zoektocht hulp van het zogeheten Veteranen Search Team, dat bestaat uit voormalige militairen. "Wij weten bijvoorbeeld hoe je met verschillende terreinen om moet gaan. Hoe je ervoor zorgt dat je geen sporen stukmaakt. We zijn allemaal heel goed getraind", zei ex-militair John Blonk tegen Omroep West.

STER reclame