Redding van Laura Aarts, de keepster van de Nederlandse waterpoloploeg
NOS Sport

Benauwde zege Oranje-waterpolosters op Australië in World League

De Nederlandse waterpolosters hebben hun derde en laatste groepswedstrijd in het finaletoernooi van de World League gewonnen. Australië werd in Boedapest na een stroeve start en een moeizaam slot met 8-7 (2-3, 4-2, 2-1, 0-1) verslagen.

Na de snelle 1-0 van Maud Megens (strafworp) liepen de Aussies uit naar 3-1. In het tweede kwart draaide Oranje een 2-4 stand om in 6-4 en aan het eind van het derde kwart leidde Nederland met 8-6.

In het laatste kwart was het vervolgens nog billenknijpen geblazen, maar Oranje hield stand. Met vijf doelpunten, waarvan drie uit een strafworp, was Megens topscorer.

Geen sterke opponenten

Door de zege eindigt Nederland achter Italië als tweede in de poule en ontloopt het in de kwartfinales wereldkampioen Amerika en het sterke Rusland. Oranje treft Hongarije, dat Canada versloeg.

Aan het finaletoernooi van de World League doen acht ploegen mee, die allen naar de kwartfinales gaan.

Voor de toernooiwinnaar ligt een startbewijs voor de Olympische Spelen in Tokio klaar. Overigens kunnen ook op het WK, EK en het olympisch kwalificatietoernooi van komend jaar nog olympische tickets worden verdiend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl