Mink van der Weerden

Hockeyers pas na shoot-outs langs Nieuw-Zeeland in Pro League

De Nederlandse hockeyers hebben hun negende duel in de Pro League moeizaam gewonnen. In Eindhoven bleef het tegen Nieuw-Zeeland 0-0, waarna Oranje de shoot-outs met 3-2 won.

Nederland had maar drie van zijn acht duels in de Pro League gewonnen en ook nu ging het niet van een leien dakje. De ploeg kwam wel geregeld in de cirkel, maar grote kansen bleven voor rust uit.

Veel kansen in tweede helft

In de tweede helft voerde Oranje de druk op en regende het kansen. Seve van Ass, Marlon Landbrug, Diede van Puffelen, Mink van der Weerden (strafcorner), Mirco Pruyser (vrij voor de doelman) en opnieuw Landbrug kregen de bal er echter niet in.

De wedstrijd had shoot-outs nodig om een winnaar aan te wijzen. Keeper Pirmin Blaak stopte drie shoot-outs en bezorgde Oranje zo toch nog de zege.

Nog drie wedstrijden

De mannen spelen nog vijf wedstrijden in de poule en moeten bij de beste vier zien te eindigen om deel te nemen aan het eindtoernooi, eind juni in Amstelveen.

Oranje speelt nog tegen de nummer één, twee en drie in de stand. Zaterdag is wereldkampioen België in Antwerpen de volgende tegenstander.