NOS | ANP

Goedemorgen! Vandaag gaat de politie in Amsterdam de nieuwe regels rond snorfietsen handhaven, begint president Trump zijn staatsbezoek aan Groot-Brittannië en openen premier Rutte en de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Pompeo een ondernemers-top in Den Haag.

De dag begint met veel wolken en er vallen enkele buien. Vanmiddag klaart het vanuit het westen op. Het wordt 18 tot 23 graden bij een matige zuidwestenwind. De komende dagen is het wisselvallig met soms pittige buien. De maxima liggen meestal tussen 18 en 25 graden.

Weerplaza

Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De Amerikaanse president Trump begint aan zijn staatsbezoek aan Groot-Brittannië. Morgen ontmoeten hij en zijn gezin de Queen. Dinsdag houdt hij een persconferentie met vertrekkend premier May.
  • In Amsterdam start de politie met het handhaven van de nieuwe regels rond snorfietsen. Die moeten al sinds april op de rijbaan, mét een helm op. Dat gebeurt in de praktijk nog nauwelijks.
  • En in Den Haag wordt de Global Entrepreneurship Summit geopend door premier Rutte en de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Pompeo. Nederland en de VS organiseren deze grote ondernemers-top. Koningin Máxima spreekt dinsdag.

Wat heb je gemist?

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit heeft nieuwe problemen ontdekt binnen de 737-serie van Boeing. Volgens de luchtvaartautoriteit moeten mogelijk van honderden 737-toestellen panelen aan de voorkant van de vleugels worden vervangen. Als dat niet gebeurt kan er tijdens een vlucht schade ontstaan.

Het gaat volgens Boeing waarschijnlijk om twee toesteltypes die problemen kunnen krijgen: de 737NG en de 737 MAX. Van dat laatste type worden de toestellen al sinds maart wereldwijd aan de grond gehouden na twee dodelijke crashes. Boeing werkt nog steeds aan een software-update die ervoor moet zorgen dat de 737 MAX weer de lucht in mag.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit

Hoewel hij bij het Nederlandse elftal momenteel geregeld gedold wordt door de Ajax-internationals laat PSV'er Steven Bergwijn zich niet gek maken door de interesse van de Amsterdamse club. "Daar moet ik over nadenken", zegt hij in gesprek met NOS Studio Sport. "Ik moet gewoon rustig kijken en alles open houden."

Bekijk hieronder het interview met Bergwijn:

Bergwijn: 'Zolang ik niks hoor, hoef ik me ook nergens druk om te maken'

Fijne dag!

STER reclame