Mink van der Weerden (links) kan ondanks een treffer de nederlaag niet voorkomen

Nederlandse hockeyers verliezen in Pro League van effectieve Britten

De Nederlandse hockeyers zijn in de Pro League tegen een nederlaag aan gelopen. De ploeg van bondscoach Max Caldas verloor in een warm Eindhoven met 3-1 van Groot-Brittannië.

De Britten hadden in de openingsfase het initiatief en kwamen via Will Calnan al snel op 0-1. Nederland herstelde zich echter snel. Uit de eerste strafcorner was het met een streep in de bovenhoek raak voor Mink van der Weerden: 1-1.

In het tweede en derde kwart waren de grootste kansen voor Oranje, maar Bjorn Kellerman, Jorrit Croon en Mirco Pruijser (bezig aan zijn honderdste interland) wisten niet te scoren.

In plaats daarvan kwamen de bezoekers opnieuw op voorsprong. Sam Ward tikte van dichtbij binnen, waarna Christopher Griffiths vlak na het begin van het vierde kwart voor de 1-3 tekende.

Eindtoernooi nog in zicht

Oranje heeft drie van de acht wedstrijden in de Pro League gewonnen in reguliere speeltijd en was een keer de beste na shoot-outs.

Na de verliespartij tegen de Britten bezet de ploeg van Caldas de vijfde plek op de ranglijst. De vier beste landen strijden eind juni in het Wagener-stadion in Amstelveen om de eindzege.

Dinsdag speelt Nederland zijn negende wedstrijd in de Pro League, thuis tegen Nieuw-Zeeland.