Richard Carapaz in het roze na de voorlaatste etappe
NOS Sport

De sport van zondag bij de NOS

Wie grijpt de eindzege in de 102de editie van de Giro d'Italia? Met de afsluitende tijdrit in Verona valt vandaag de beslissing. De Ronde van Italië is vanzelfsprekend een van de sporten waar deze zondag veel aandacht naar uitgaat.

De eerste renner begint om 13.40 uur aan de 17 kilometer lange rit door de Noord-Italiaanse stad. Rond 17.15 uur komt de rozetruidrager binnen.

De ontknoping is op de voet te volgen via het liveblog op NOS.nl en ook Langs de Lijn doet vanaf 14.00 uur verslag op NPO Radio 1. Een samenvatting is vanaf 19.00 uur te zien in Studio Sport op NPO 1.

Het profiel van de eenentwintigste etappe van de Giro

In de Nederlandse handbalcompetitie valt vanmiddag mogelijk de beslissing in de strijd om de landstitel bij de mannen. Volendam moet de tweede wedstrijd in een best-of-three-serie winnen van Aalsmeer om nog in de race te blijven. Aalsmeer won het eerste duel nipt met 24-23.

De wedstrijd begint om 16.00 uur in Volendam en is live te zien op NPO 1 en via een livestream op NOS.nl. Uiteraard is deze strijd ook op de radio in flitsen te volgen.

Volendam moet vanmiddag winnen van Aalsmeer om nog kans te maken op de landstitel

Het Nederlands elftal werkt langzaamaan toe naar de halve finale van de Nations League tegen Engeland. Komende donderdag staat die wedstrijd op de rol in Portugal.

Verslaggever Jeroen Stekelenburg doet elke dag vanuit het Zuid-Europese land verslag en spreekt vanmiddag uitgebreid met bondscoach Ronald Koeman. Dat interview is te zien in de reguliere uitzending van Studio Sport die om 19.00 uur begint op NPO 1.

Studio Voetbal

Op dezelfde zender begint om iets na 22.00 uur Studio Voetbal, met behalve de vaste gasten Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart ook vrouwenbondscoach Sarina Wiegman en oud-international Mandy van den Berg aan tafel.

In de uitzending zal het ook gaan over de Nations League met het Nederlands elftal, maar komt uiteraard ook het WK voor vrouwen aan bod, dat komende week in Frankrijk van start gaat. Oranje wordt op dat toernooi gezien als een van de outsiders.

Sarina Wiegman

Hoe de basis voor het vrouwenvoetbal in Nederland werd gelegd is te zien in de aflevering van Andere Tijden Sport om 21.20 uur op NPO 1. Daarin een portret van Vera Pauw die zich hard maakte voor het toegankelijk maken van de sport voor jonge meisjes.

Sifan Hassan

Verder is er natuurlijk aandacht voor tennis op Roland Garros en zenden we een reportage uit over Sifan Hassan. Verslaggever Léon Haan volgde de Nederlandse atlete twee weken geleden rond de Diamond League-wedstrijden in Shanghai. Volgende komt ze in actie bij de FBK Games in Hengelo.

Ook de EK roeien in Luzern komen voorbij. Op de slotdag van dit toernooi doen we op televisie verslag van de finales, met daarbij meerdere Nederlandse boten die een gooi doen naar Europees goud.

Uitzendingen zondag

13.00 uur Liveblog afsluitende tijdrit Giro d'Italia NOS-app en NOS.nl
14.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
15.30 uur Studio Sport NPO 1, NOS-app en NOS.nl
16.00 uur Livestream handbal: Volendam-Aalsmeer NOS-app en NOS.nl
19.00 uur Studio Sport NPO 1, NOS-app en NOS.nl
21.20 uur Andere Tijden Sport NPO 1, NOS-app en NOS.nl
22.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
22.04 uur Studio Voetbal NPO 1, NOS-app en NOS.nl

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl