Issah Abass, in het shirt van Olimpia Ljubljana, speelt komend seizoen voor FC Utrecht EPA

FC Utrecht, Willem II en RKC Waalwijk hebben zich geroerd op de transfermarkt. Utrecht huurt spits Issah Abass voor een seizoen van FSV Mainz 05. Willem II haalt de Duitser Mats Köhlert naar Tilburg en linksbuiten Lennerd Daneels maakt de overstap van Jong PSV naar het gepromoveerde RKC.

Abass (20), jeugdinternational van Ghana, kwam afgelopen seizoen maar één keer in actie voor Mainz in de Bundesliga. Hij speelde eerder voor Olimpija Ljubljana. In de Sloveense competitie maakte hij in ruim twee jaar elf doelpunten.

Willem II haalt jeugdinternational

Köhlert, op beide vleugels inzetbaar, is Duits jeugdinternational. Hij tekende een contract voor drie seizoenen in Tilburg. De 21-jarige aanvaller speelde sinds 2013 in de jeugd van Hamburger SV en speelde vooral in het tweede elftal.

Köhlert mocht dit seizoen drie keer opdraven in de Hamburgse hoofdmacht, in de tweede Bundesliga.

Daneels tweede aanwinst RKC

De 21-jarige Daneels heeft voor twee jaar getekend bij RKC, waar hij voor het eerst op het hoogste niveau gaat voetballen. Voor Jong PSV speelde de aanvaller veertig officiële wedstrijden, waarin hij vijf keer scoorde.

Daneels begon in de jeugdopleiding van Beerschot AC en speelde sinds 2011 in de jeugd van PSV. Voor RKC is het de tweede nieuwe speler voor volgend seizoen. Eerder tekende Dean van der Sluys (TOP Oss) al een contract in Waalwijk.

Lennerd Daneels als speler van jong PSV Pro Shots

STER reclame