1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
EPA
NOS NieuwsAangepast

Vrees voor tientallen doden na kapseizen toeristenboot in Boedapest

In de Hongaarse hoofdstad Boedapest is een rondvaartboot met toeristen gekapseisd en gezonken. Zeker zeven mensen zijn om het leven gekomen. Zeven anderen zijn gered en in ziekenhuizen opgenomen, de overige 21 opvarenden worden nog vermist.

De reddingsactie is nog aan de gang, maar een woordvoerder van de Hongaarse hulpdiensten zegt dat er weinig hoop meer is dat er nog overlevenden worden gevonden. Het duurt waarschijnlijk nog dagen voordat de boot uit het water getakeld kan worden.

Aan boord van de boot waren 33 mensen. De meeste opvarenden waren Zuid-Koreaanse toeristen. De zeven bevestigde doden zijn allen Zuid-Koreanen. Ook waren er twee Hongaarse bemanningsleden aan boord.

Het schip kwam gisteravond rond 22.00 uur in botsing met een andere boot. Het gebeurde op de Donau, ter hoogte van het parlementsgebouw in het centrum van Boedapest. De boot zou binnen zeven seconden zijn gezonken.

Hulpdiensten zoeken nog altijd naar de vermisten:

Rondvaartboot gezonken op Donau in Boedapest

Volgens de Zuid-Koreaanse autoriteiten droegen de passagiers geen reddingsvest, maar het is niet bekend of dat wel verplicht is. De Hongaarse politie kondigt een strafrechtelijk onderzoek aan naar het bootongeluk.

Grote lichten

Volgens correspondent Mitra Nazar bemoeilijkte het slechte weer het reddingswerk. "Het was stormachtig, de boot zonk snel." Ook het hoge waterpeil in de Donau speelde een negatieve rol. Een van de overlevenden is uit het water gehaald bij een brug op zo'n drie kilometer van de plek van het ongeluk. Het is inmiddels weer droog in Boedapest.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl