Advocaat: 'Had waterige oogjes, daarom wilde ik naar binnen'

Direct na het laatste fluitsignaal en het behalen van Europees voetbal met FC Utrecht stoof de 71-jarige Dick Advocaat de catacomben in. "Ik had waterige oogjes. Daarom wilde ik naar binnen, omdat ik die emotie moeilijk kan onderdrukken."

De 2-0 overwinning bij Vitesse in de finale van de play-offs was zijn laatste duel als hoofdtrainer in Nederlandse dienst. "Ik zei al tegen mijn spelers: geniet van wat je doet. Straks ben je net als ik trainer... Het elftal heeft geweldig gespeeld."

Grote vreugde bij Dick Advocaat en Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren Pro Shots

Advocaat heeft genoten van de acht maanden dat hij trainer was in Utrecht, maar moet de ploeg nu loslaten. Kan hij dat? "Jawel, het is niet de eerste keer dat ik moet loslaten. Maar anders stond er altijd iets anders klaar. Nu niet."

Wat nu?

De voormalig trainer van onder meer PSV, Glasgow Rangers, Zenit Sint-Petersburg en het Nederlands elftal weet nog niet of hij een volgende klus aangaat. Als hij doorgaat als trainer, dan alleen in het buitenland.

De spelers van Utrecht hebben maar drieënhalve week vakantie. Hoe zit dat met Advocaat? "Waarschijnlijk wat langer, haha. Er komt nog wel een slachtoffer, zeg ik altijd..."

STER reclame