Union Berlin debuteert komend seizoen in de Bundesliga. Union eindigde in de 2de Bundesliga als derde en rekende in in de promotie-degradatiewedstrijden af met VfB Stuttgart, dat als zestiende was geëindigd in de Bundesliga.

In de eerste wedstrijd vorige week kwam Stuttgart twee keer op voorsprong, maar na negentig minuten stond het 2-2.

In de return in Berlijn maandagavond was Union tot twee keer toe heel dicht bij een doelpunt, Suleiman Abdullahi raakte binnen enkele minuten twee keer de paal. Gescoord werd er niet.

Direct na het laatste fluitsignaal stroomde het veld van de volksclub vol met uitzinnige supporters en werd trainer Urs Fischer getrakteerd op een bierdouche.

Union-trainer Urs Fischer ProShots

VfB Stuttgart werd in 2007 nog landskampioen, maar de laatste jaren kwakkelde de ploeg. In 2014 en 2015 wist Huub Stevens de Zuid-Duitsers nog te behoeden voor degradatie. Een jaar later viel het doek alsnog.

Na één seizoen op het tweede niveau keerde Stuttgart in 2017 weer terug, waarna het bijna Europees voetbal haalde.

Dit jaar eindigde Stuttgart, met onder anderen de Franse wereldkampioen Benjamin Pavard in de gelederen, als zestiende, net boven Hannover en Nürnberg, die direct degradeerden.

Centrale verdedigers Kabak en Badstuber kwamen de wedstrijd niet ongeschonden door ProShots

Union werd tien jaar geleden kampioen van de derde Liga, en speelt sindsdien op het tweede niveau.

De ploeg was heel dicht bij directe promotie, maar kwam op de slotdag één doelpunt tekort. Daardoor ging Paderborn achter kampioen FC Köln direct naar het hoogste niveau.

Na RB Leipzig is Union de tweede ploeg uit de voormalige DDR die komend seizoen in de Bundesliga speelt.

STER reclame