Mike van den Brink van UZSC

Waterpoloërs UZSC zetten grote stap richting landstitel

De waterpoloërs van UZSC hebben de eerste finalewedstrijd om de landstitel gewonnen. ZVL-1886 werd met 9-5 verslagen. Na een moeizame openingsfase in het Utrechtse zwembad De Krommerijn, walste UZSC na rust over de ploeg uit Leiden heen.

ZVL nam brutaal een 3-1 voorsprong, ook al omdat UZSC slordig met zijn kansen omsprong; zo werd een strafworp gemist en vlogen schoten op de lat of recht op de doelman af. Na rust begon het echter te draaien bij UZSC, terwijl bij ZVL de scherpte opeens was verdwenen.

Best-of-three

Zaterdagavond om 19.30 uur is de tweede wedstrijd in de play-offs om de landstitel. Als AZC in eigen huis de stand gelijk trekt, volgt zondag het beslissende derde duel.

UZSC werd de afgelopen vier jaar drie keer kampioen. Vorig jaar was AZC in de finale te sterk voor de Utrechters. ZVL aast op het eerste kampioenschap in de clubhistorie.