Julian Brandt in het shirt van Bayer Leverkusen EPA

Het is een drukke dag op transfergebied voor Borussia Dortmund. De nummer twee van Duitsland kondigde de komst van twee spelers aan: middenvelder Thorgan Hazard komt over van Borussia Mönchengladbach en vleugelspeler Julian Brandt van Bayer Leverkusen.

De 23-jarige Brandt is een van de smaakmakers in het elftal van trainer Peter Bosz, waarmee hij zich heeft geplaatst voor de Champions League. Hij kwam inmiddels 24 keer uit voor het Duitse elftal en kost Dortmund zo'n 25 miljoen euro.

Thorgan Hazard in het shirt van Borussia Mönchengladbach AFP

De 26-jarige Hazard tekent een contract voor vijf jaar. Dortmund betaalt naar verluidt tussen de 25 en 30 miljoen euro aan Mönchengladbach, waar de jongere broer van Chelsea-aanvaller Eden Hazard nog een contract voor een jaar had.

Hij speelde het afgelopen seizoen 35 wedstrijden voor de Gladbachers, waarin hij goed was voor 13 doelpunten en 12 assists.

Hazard, die 21 keer het shirt van de Belgische nationale ploeg droeg, maakte in april al bekend weg te willen bij Mönchengladbach, de club die hem in 2014 naar Duitsland haalde. Daarvoor kwam hij uit voor RC Lens en Zulte Waregem.

Ook Schulz naar Dortmund

Op dinsdag werd bekend dat Dortmund linksback Nico Schulz voor zo'n 27 miljoen euro overneemt van Hoffenheim. Hij debuteerde vorig jaar in het nationale team van Duitsland en maakte op 24 maart van dit jaar tegen Oranje (2-3) het winnende doelpunt.

STER reclame