Laura Dijkema
NOS Sport

Volleybalsters verliezen eerste duel Nations League van Servië

De Nederlandse volleybalsters hebben hun eerste van vijftien wedstrijden in de Nations League verloren. In Belgrado won gastland Servië, de wereld- en Europees kampioen, met 3-0 van de piepjonge Nederlandse ploeg (25-15, 25-22, 25-19).

Vanwege het overvolle programma deze zomer besloot coach Jamie Morrison om Lonneke Slöetjes, Anne Buijs, Kirsten Knip, Maret Balkestein-Grothues, Celeste Plak, Yvon Beliën, Femke Stoltenborg, Robin de Kruijf en Nicole Koolhaas niet voor de eerste van vijf speelronden op te roepen. Naast de Nations League staan ook het olympisch kwalificatietoernooi, het EK en de World Cup nog op het programma.

Met acht debutanten in de selectie werd Servië tegemoet getreden. Oranje, met een gemiddelde leeftijd van slechts 21,8 jaar, deed het bij vlagen helemaal niet onaardig. Zo stond het in de tweede set vaak aan de goede kant van de score en had het in de derde set een sterke fase. Servië, dat wel met zijn vedetten Tijana Boskovic en Brankica Mihajlovic aantrad, is echter niet voor niets de mondiale nummer één. De volleybalsters bleken niet in staat om te stunten.

Oranje speelt woensdag tegen Turkije en een dag later is Zuid-Korea de opponent. Volgende week wordt er drie keer in Apeldoorn gespeeld en dan zijn Brazilië, Bulgarije en Polen de tegenstanders.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl