Zinedine Zidane bij Real Madrid AFP

Real Madrid sluit seizoen af met recordachterstand op Barcelona

tijd van publicatie Aangepast

Een thuisnederlaag tegen Real Betis (0-2) en een recordaantal van negentien punten achterstand op aartsrivaal Barcelona; het bedroevende La Liga-seizoen van Real Madrid eindigde zondag in stijl.

Nooit eerder was Real zoveel zwakker dan Barcelona over een heel seizoen. Het gat had zelfs nog twee punten groter kunnen zijn, als de Catalanen zondagavond hadden gewonnen bij Eibar, maar zover kwam het niet (2-2).

Twaalf nederlagen

De zeperd van Real tegen Betis was al de twaalfde competitienederlaag van dit seizoen. Ook onder meer degradanten Girona en Rayo Vallecano, laagvliegers Levante en Real Valladolid, Barcelona (2x) en Real Sociedad (2x) dienden Real Madrid een nederlaag toe.

Verspreid over alle competities verloor Real zelfs achttien wedstrijden, het hoogste aantal sinds 1995/1996. Als titelverdediger in de Champions League werd de 'Koninklijke' in de achtste finales overklast door Ajax, dat in Madrid met 4-1 won.

Aanvaller Vinícius Júnior is een van de weinige lichtpuntjes bij Real Madrid dit seizoen Pro Shots

Uitgefloten door eigen fans

Tegen Betis incasseerde Real treffers van Loren Morón, op aangeven van oud-PSV'er Andrés Guardado, en invaller Jesé (ex-Real). De Madrileense sterren werden in eigen stadion uitgefloten door de morrende fans.

Barcelona kwam een miskleun van Jasper Cillessen, de doelman die normaliter reserve is maar nu wedstrijdritme mocht opdoen voor de bekerfinale, nog wel te boven, maar winnen zat er niet in voor de Catalanen. Lionel Messi poetste de 1-0 van Marc Cucurella weg met twee treffers, waarna Pablo De Blasis nog een keer toesloeg namens Eibar: 2-2.

STER reclame