Hockeysters Den Bosch naar finale play-offs

Hockeysters Den Bosch bereiken finale play-offs door zege op SCHC

De hockeysters van Den Bosch hebben de finale van de play-offs om de landstitel bereikt. De titelverdediger versloeg zondagmiddag in het derde en beslissende duel SCHC in een spannend duel met 1-0. In de finale stuit Den Bosch op Amsterdam.

Frédérique Matla tekende voor de enige treffer. Ze pushte aan het einde van het derde kwart raak uit een strafcorner. Den Bosch liet daarna nog enkele kansen liggen om het duel definitief op slot te doen.

SCHC had donderdag verrassend het eerste duel met 1-0 gewonnen. Dat was de eerste nederlaag voor Den Bosch in de play-offs sinds april 2014. Den Bosch trok de stand in the best-of-three zaterdag gelijk met een 3-0 zege.

Vrouwen Den Bosch vieren feest

Het duel zondag in Den Bosch was vooral spannend. In de eerste helft bleven treffers uit, ondanks kansen voor beide ploegen. Matla miste voor Den Bosch in kansrijke positie, voor SCHC liet Laurien Leurink de mogelijkheid op de openingstreffer liggen.

In het derde kwart overleefde SCHC een straf van vijf minuten voor verdedigster Suzanne Homma. Aan het slot van het kwart versierde Den Bosch nog een strafcorner, de vierde voor de thuisploeg. Matla pushte de bal in de benedenhoek: 1-0.

Strafcorner

SCHC had daarna nog een kwart om de stand gelijk te trekken. De beste kansen waren echter voor Den Bosch. En schot van Lidewij Welten en een tip-in van Sian Keil hadden geen succes. SCHC kreeg nog een strafcorner, maar verprutste dat buitenkansje.