Arjen Robben houdt voor de achtste keer de schaal omhoog namens Bayern

Droomafscheid voor scorende Robben met kampioenschap Bayern München

Bayern München is voor de 29ste keer kampioen van Duitsland geworden. Ook voor Arjen Robben was er een hoofdrol op de Beierse feestmiddag.

Het was de vurige wens van de door blessures geteisterde Robben, om nog één keer te schitteren in het Bayern-shirt. En de aanvaller kreeg zijn speelminuten én zijn goal tegen Eintracht Frankfurt (5-1).

Arjen Robben giet een pul bier leeg over zijn trainer Niko Kovac

Bayern begon furieus aan het duel. Al na drie minuten had Kingsley Coman de thuisclub op voorsprong gezet en een treffer van Serge Gnabry werd na inmenging van de VAR (buitenspel Robert Lewandowski) afgekeurd.

Frankfurt stelde daar vrijwel niets tegenover. Jonathan de Guzman raakte nog de lat van zijn eigen doel, voordat hij werd afgelost door Sebastién Haller. De Fransman maakte vlak na rust uit een corner gelijk (1-1).

Robben: 'Een hele emotionele dag'

Eventjes spannend

Drie minuten was de titelstrijd weer even spannend, omdat Dortmund inmiddels op voorsprong stond in Gladbach. Beide clubs stonden in de virtuele stand in punten gelijk, totdat David Alaba en Renato Sanches aan alle onzekerheid een einde maakten.

Franck Ribéry viert de 4-1, de Fransman was in twaalf jaar betrokken bij 210 goals in 273 Bundesligaduels

Onder luid applaus kwamen eerst Franck Ribéry en daarna Arjen Robben nog een halfuur binnen de lijnen. Eerst zette de Fransman met een slalom en een stiftje (4-1) de Allianz Arena in vuur en vlam, daarna liepen de emoties wederom hoog op bij een intikker van Robben.

Bayern had de score nog verder kunnen opvoeren, maar spaarde wellicht nog zijn krachten voor de bekerfinale van volgende week tegen RB Leipzig.

Dortmund

Borussia Dortmund leek dit seizoen lang op weg om de titel te pakken in de Bundesliga. Bayern herpakte zich echter in het voorjaar, met als klap op de vuurpijl de eclatante 5-0 zege in het onderlinge duel.

De titel van Bayern leek een kwestie van tijd, maar toch had Dortmund nog steeds een theoretische kans om kampioen te worden. Dortmund deed zijn werk op bezoek bij Gladbach, waar Jadon Sancho en Marco Reus vlak voor en na rust voor de doelpunten zorgden.

Arjen Robben en Franck Ribéry sluiten hun periode bij Bayern München gepast af in het kampioensduel met Frankfurt

Eindstand Bundesliga

1. Bayern München 34-78 CL
2. Borussia Dortmund 34-76 CL
3. RB Leipzig 34-66 CL
4. Bayer Leverkusen 34-58 CL
5. Borussia Mönchengladbach 34-55 EL
6. Wolfsburg 34-55 EL
7. Eintracht Frankfurt 34-54 vEL
8. Werder Bremen 34-53

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl