Claudio Pizarro Pro Shots

Pizarro (40) stelt voetbalpensioen met contractverlenging nog even uit

tijd van publicatie

Claudio Pizarro weet van geen ophouden. De 40-jarige spits van Werder Bremen heeft zijn contract met een jaar verlengd en stelt zijn voetbalpensioen nog even uit.

De aanvaller uit Peru is bezig aan zijn vijfde periode bij de ploeg van Davy Klaassen. Sinds 1999 speelt hij, buiten een kort uitstapje bij Chelsea, onafgebroken in de Bundesliga. Hij voetbalde een jaar voor FC Köln en verdedigde over twee termijnen de kleuren van Bayern München.

Eerder dit seizoen werd Pizarro de oudste doelpuntenmaker in Duitsland. De veertiger trof in februari doel tegen Hertha BSC.

Ook dit seizoen bewees Pizarro zijn waarde. De Zuid-Amerikaan maakte vier doelpunten en heeft nu maar liefst 196 keer gescoord in de Bundesliga. Alleen Robert Lewandowski maakte er als niet-Duitser meer in de competitie.

"We gaan nog een jaartje door. Als ik het kan, wil ik blijven voetballen. Ik voel me nog altijd goed", geeft Pizarro aan.

Record lonkt

Mocht de spits nog een duel spelen, wordt hij de oudste veldspeler tijdens een Duitse competitiewedstrijd. Mirko Votova (ook Werder Bremen) was in 1996 drie dagen ouder dan Pizarro tijdens zijn laatste wedstrijd.

STER Reclame