NOS Sport

Den Bosch neemt revanche op SCHC, Amsterdam eerste finalist

Hockeyvrouwen Den Bosch dwingen derde duel af tegen SCHC

Na de zeldzame nederlaag - en zeker in de play-offs - van afgelopen donderdag hebben de hockeyvrouwen van Den Bosch revanche genomen op SCHC. Het tweede halvefinaleduel in de titelstrijd werd overtuigend met 3-0 gewonnen en dus volgt er zondag een derde beslissende wedstrijd, opnieuw in Den Bosch.

Zo'n extra inspanning wist Amsterdam zich te besparen. Na de 5-2 uitoverwinning van twee dagen geleden kwam het op eigen veld niet verder dan 1-1 tegen Oranje-Rood. De shoot-outs brachten evenwel uitkomst voor de ploeg die zich zodoende voor het vierde jaar op rij plaatste voor de eindstrijd van de play-offs.

Initiatief

Den Bosch, waar aanvoerster Marloes Keetels terugkeerde in het elftal, had tegen SCHC grotendeels het initiatief. Toch was aan het begin van het tweede kwart Carlien Dirkse van den Heuvel dicht bij de openingstreffer voor de gasten. Ze speelde zich knap vrij, maar haar uithaal kon met de voeten gepareerd worden door doelvrouw Josine Koning.

Marloes Keetels, de aanvoerster van Den Bosch

Den Bosch, de landskampioen van de afgelopen vijf jaar, antwoordde met twee doelpunten kort achterelkaar. In de 26ste minuut was Imme van der Hoek er als de kippen bij toen een strafcorner in de doelmond smoorde en een minuut later mocht Lieke Hulsen een strafbal nemen na een overtreding van keepster Maddy Hinch op Sian Keil.

Na de pauze bleef de ploeg uit Bilthoven, die in de competitie als vierde was geëindigd, vechten voor een beter resultaat. Dat zat er echter niet in tegen het gedreven spelende Den Bosch, dat zich niet opnieuw wilde laten verrassen.

Lidewij Welten stuurde verdedigster Suzanne Homma het bos in, maar stuitte op Hinch en Frédérique Matla trof uit een strafcorner via Hinch de paal. Ireen van den Assem had bij de vijfde Bossche corner wel succes: 3-0.

Reactie Van den Assem (Den Bosch) en Zerbo (SCHC) na 3-0 zege Den Bosch

Amsterdam langs Oranje-Rood

Amsterdam moest het in eigen huis doen zonder aanvoerster Eva de Goede, die zich geblesseerd had afgemeld. Dat belette de nummer twee van de competitie (achter Den Bosch) er niet van om in de twaalfde minuut op 1-0 te komen. Charlotte Vega rondde voorbereidend werk van Charlotte Verschoor van dichtbij af.

Nadat in het tweede kwart een sleeppush van Valerie Magis op de paal was beland, kwam Oranje-Rood in de 28ste minuut alsnog op gelijke hoogte dankzij Fiona Morgenstern.

Charlotte Vega

Alle strafcorners ten spijt werd er in het restant van het duel niet meer gescoord, ook omdat Oranje-Rood-keepster Saskia van Duivenboden goed ingreep bij een schot van Kelly Jonker en een sleeppush van gelegenheidsaanvoerster Lauren Stam.

Shoot-outs moesten de beslissing brengen en daarin ging het drie keer mis bij de gasten, terwijl Amsterdam slechts één keer het doel niet wist te vinden.

Amsterdam-speelster Marijn Veen op weg naar de beslissing in de shoot-outs

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl