In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS Nieuws

Politie wekt beschonken Tesla-bestuurder op A27 met sirene

Een aangeschoten en slapende automobilist is vannacht van de A27 geplukt in zijn rijdende Tesla. Die bleef maar doorrijden omdat de auto op automatische piloot stond.

Agenten zagen de Tesla rond middernacht rijden. Het viel op dat de auto op een rustige snelweg, waar 130 kilometer per uur is toegestaan, achter een vrachtwagen bleef hangen. De politie vertrouwde de situatie niet en wilde de automobilist staande houden.

De agenten gingen voor de Tesla rijden, gaven de bestuurder een stopteken en namen de eerste afslag. De bestuurder volgde niet. In plaats daarvan trok de Tesla automatisch weer op omdat de politieauto voor hem uit was.

Veiligheidssysteem reageerde niet

De agenten wisten toen zeker dat de bestuurder lag te slapen, schrijft de politie op Instagram. Ze wisten de 50-jarige man uit Meppel te wekken door de sirene aan te zetten. Hij bleek flink gedronken te hebben. Zijn rijbewijs is ingenomen, schrijft RTV Utrecht.

Als de automatische piloot is ingeschakeld, rijdt de auto zelfstandig en versnelt en vertraagt zo nodig. De bestuurder blijft wel verantwoordelijk. Doordat de man in zijn slaap de hele tijd zijn handen aan het stuur heeft gehouden, reageerde het veiligheidssysteem niet. Als dat wel gebeurt, parkeert de auto zichzelf en gaat er een alarm in de Tesla af.

Advertentie via Ster.nl