Roger Federer ANP

Roger Federer heeft zich in Rome op het masterstoernooi met pijn en moeite geplaatst voor de kwartfinales. De Zwitser was Borna Coric uit Kroatië met 2-6, 6-4, 7-6 (7) de baas.

Federer speelde verre van vlekkeloos en moest er keihard voor werken. Coric was over het geheel wat beter en pakte ook twaalf punten meer dan de Zwitser .

Op het beslissende moment moest Coric het echter afleggen. De Kroaat kreeg in de tiebreak twee matchpoints op rij, maar benutte ze niet.

Federer sloeg, gedragen door de steun van het Italiaanse publiek, op zijn tweede wedstrijdpunt wel toe en wist zich daarmee verzekerd van een plek bij de laatste acht.

De Zwitser won het toernooi in Rome nog nooit. Wel stond hij drie keer in de finale. Twee keer verloor hij van Rafael Nadal en een keer van Novak Djokovic.

Nadal en Djokovic ook door

Nadal hoefde zich, in tegenstelling tot Federer, nauwelijks in te spannen om de laatste acht in Rome te bereiken. De Georgiër Nikoloz Basilasjvili werd met 6-1, 6-0 van de baan geveegd.

Ook Djokovic kende een gemakkelijke avond. De als eerste geplaatste Serviër versloeg Philipp Kohlschreiber met 6-3, 6-0.

STER reclame