Steven Dalebout | NOS

De organisatie van de Utrecht Marathon komt deelnemers die zondag de verkeerde kant op werden gestuurd tegemoet. De gedupeerde hardlopers krijgen onder andere een gratis startbewijs voor de kwart-marathon in 2020. De organisatie heeft dit laten weten in een mail aan de hardlopers, meldt RTV Utrecht.

"Wat zondag een prachtig evenement voor een ieder had moeten zijn, werd een deceptie", schrijft organisator Golazo Sports in de mail. "Wij beseffen goed dat je uitermate teleurgesteld bent en wij als organisatie betreuren ten zeerste dat dit is gebeurd. We willen je daarom tegemoetkomen. Nogmaals onze oprechte excuses."

Naast het gratis startbewijs kunnen de gedupeerde deelnemers een gratis actiefoto downloaden en een certificaat met daarop hun eindtijd. Een financiële vergoeding zit er niet in voor de deelnemers. Ook de officiële uitslagen van de wedstrijd worden niet gepubliceerd, omdat ze ongeldig zijn verklaard.

Kilometers meer

Zo'n 2000 deelnemers aan de kwart-marathon werden afgelopen zondag in Utrecht de verkeerde kant opgestuurd. Hierdoor ontstond een chaotische situatie. Renners liepen tussen het verkeer en op sommige plaatsen liepen deelnemers elkaar zelfs tegemoet. Door de verwarring legden veel deelnemers kilometers meer af dan de bedoeling was.

STER reclame