Marloes Nijhuis ANP Pro Shots
NOS Sport Waterpolo

Waterpoloster Nijhuis bedankt voor Oranje

Waterpoloster Marloes Nijhuis stelt zich niet meer beschikbaar voor Oranje. De 28-jarige routinier wil zich meer gaan focussen op haar maatschappelijke carrière.

Nijhuis debuteerde in 2009 voor Oranje en won met de ploeg heel wat medailles. Op EK's veroverde ze twee keer zilver en een keer brons. Op het WK van 2015 was Nederland goed voor zilver, evenals in de World League van 2016. Ze ontbrak in de selectie voor het EK 2018 in Barcelona, waar Nederland goud won.

Revanche

Nijhuis knokte zich terug in de ploeg met als beloning de winst in de Europa Cup voor landenteams, onlangs in Turijn. "Dat was voor mijzelf natuurlijk wel een prettige revanche, maar aan de andere kant merkte ik dat ik er ook weer niet superblij van werd. Eerlijk gezegd is het heilige vuur bij mij een beetje verdwenen."

Volgend jaar zijn de Olympische Spelen in Tokio, maar Nijhuis mist de motivatie om fulltime met topsport bezig te zijn. "Dan is zelfs een maand langer doorgaan al te veel. Ik ben voor de bondscoach geen 'zekerheidje', heb ik gemerkt en werd zelf ook steeds nieuwsgieriger naar het leven buiten de topsport."

STER reclame