Cristiano Ronaldo (links), in het nieuwe shirt van Juventus, zag zijn treffer wegens buitenspel worden afgekeurd, Alessandro Florenzi scoorde wel ProShots

Roma blijft in de race om een Champions League-ticket. Met Justin Kluivert in de basis werd kampioen Juventus verslagen: 2-0.

Kluivert zelf stond overigens niet meer op het veld toen het verschil werd gemaakt. De Nederlander werd een klein kwartier voor tijd afgelost door Cengiz Ünder.

Rasechte Romein Alessandro Florenzi hield de Champions League-hoop levend door na een combinatie met Edin Dzeko de openingstreffer voor zijn rekening te nemen. Dzeko zelf maakte er nog 2-0 van in de extra tijd.

Goal Ronaldo afgekeurd

Juventus was daarvoor ook al een paar keer gevaarlijk. Een inzet van Paulo Dybala verdween via keeper Antonio Mirante tegen de lat en een goal van Cristiano Ronaldo werd wegens buitenspel afgekeurd.

Het zal kampioen Juventus verder een zorg zijn. Na het behalen van de titel verspeelde het elftal van Massimiliano Allegri al voor de derde wedstrijd op rij punten.

Het lot van Roma is met nog twee duels te gaan nog niet bekend. Alles is nog mogelijk in de strijd om Europees voetbal, met nog wedstrijden tegen Sassuolo (uit) en Parma (thuis) voor de boeg.

Strijd om CL-tickets Serie A (plek 3 en 4)

3. Atalanta Bergamo 36-65
4. Internazionale 35-63
5. AC Milan 36-62
6. AS Roma 36-62
7. Torino 36-60

Naast Juventus en nummer twee Napoli mogen ook de nummers drie en vier van de ranglijst meedoen aan de Champions League. Bij een gelijke stand in punten telt het onderling resultaat.

STER reclame