In samenwerking met
Omroep West
NOS Nieuws

Vliegende start brandweer Naaldwijk door ladder-actie cafégangers

Bij de brand die vannacht in het centrum van Naaldwijk in een woning heeft gewoed heeft het uitgaanspubliek ladders geplaatst om de mensen uit de woningen te halen."Wij zijn daar erg blij mee", reageert de brandweer. "We hebben de evacuatie snel over kunnen nemen, maar goed dat deze mensen het gedaan hebben."

Bij de brand, die woedde boven een eetgelegenheid, raakten zeven mensen gewond:

Grote brand in uitgaansgebied Naaldwijk

De brand ontstond rond 03.30 uur. Omdat het een uitslaande brand betrof, werden ook omliggende panden ontruimd. De brandweer heeft meerdere mensen uit hun woning of van het dak gered. De brand was na ruim een uur onder controle.

In totaal zijn vijftien mensen gewond geraakt, van wie twee zwaargewond. "Acht mensen zijn ter plaatse gecontroleerd door de ambulancedienst en zeven anderen, onder wie een baby, moesten naar het ziekenhuis", vertelt een woordvoerder tegen Omroep West.

Schade

De woning ligt boven een shoarmazaak midden in het uitgaansgebied van Naaldwijk. Volgens de brandweer is de schade groot. De omliggende woningen worden vandaag gecontroleerd om te kijken of bewoners terug kunnen. Voor wie dit niet mogelijk is, wordt opvang geregeld.

Advertentie via Ster.nl