Frenkie de Jong en Steven Bergwijn strijden om de landstitel
NOS Sport

De sport van zondag bij de NOS

Mensen met een hekel aan sport kunnen zich vandaag maar beter in de bezemkast verstoppen, want het wordt een sportdag om je vingers bij af te likken. Met, om maar wat te noemen, de voorlaatste speeldag in de eredivisie, de Grand Prix van Spanje en de tweede etappe van de Giro d'Italia.

We beginnen iets na het middaguur in Bologna, waar het Giro-peloton van start gaat voor de tweede etappe van de Ronde van Italië, met Primoz Roglic in het roze. De vlakke rit over 205 kilometer naar Fucecchio is van start tot finish te volgen in een liveblog op NOS.nl en de NOS-app, en vanaf 14.00 uur via flitsen in Langs de Lijn op NPO Radio 1.

Een samenvatting is te zien in de Studio Sport-uitzending vanaf 18.10 uur.

De eredivisie nadert zijn zinderende ontknoping en daarvoor is vanaf 13.10 uur uitgebreid aandacht in de middaguitzending van Studio Sport op NPO 1.

In de titelstrijd tussen Ajax en PSV kan een officieuze beslissing vallen, NAC kan degraderen, er wordt gestreden om play-offs voor Europees voetbal en promotie/degradatie en Feyenoord neemt afscheid van clubiconen Robin van Persie en Giovanni van Bronckhorst.

Alle wedstrijden beginnen om 14.30 uur en zijn live te volgen via Langs de Lijn op NPO Radio 1 en het liveblog op NOS.nl en de NOS-app.

Na het laatste fluitsignaal peilen we vanaf 16.20 uur de stemming op de diverse velden in Studio Sport op NPO 1 en uiteraard ook online. Alle samenvattingen zijn te zien in een extra lange uitzending van Studio Sport vanaf 19.00 uur.

Formule 1 en MXGP

Om 15.10 uur gaan in Barcelona de Formule 1-wagens van start in de Grote Prijs van Spanje. Kan Max Verstappen zijn kunststukje van 2016 herhalen, of blijven de Mercedes-bolides oppermachtig?

De race is bij de NOS te volgen via het Formule 1-liveblog op NOS.nl en de NOS-app en via flitsen in Langs de Lijn op NPO Radio 1. In het NOS Journaal van 18.00 uur is een samenvatting te zien, daarna volgt de analyse in Studio Sport.

Ook in Lombardije klinken ronkende motoren, want daar gaat om 14.15 de eerste manche van de MXGP van Italië van start. Helaas nog zonder Jeffrey Herlings, maar spectaculair wordt het ongetwijfeld toch wel.

De race is te zien via een livestream op NOS.nl en de NOS-app, en dat geldt ook voor de tweede manche die om 17.10 uur begint.

Handbal, volleybal, BMX en hockey

De handbalsters van Quintus en VOC vervolgen hun strijd om de nationale handbaltitel. VOC boekte vorige week een eerste overwinning, vanmiddag om 14.45 uur volgt het tweede duel in de best-of-3-serie. De wedstrijd is te zien in Studio Sport op NPO 1 en online.

Een uurtje later is de beslissende wedstrijd in de finale om de nationale volleybaltitel tussen de mannen van Lycurgus en Orion. Het duel is live te volgen via een livestream op NOS.nl en de NOS-app.

En dan zijn er 's middags ook nog de wereldbekerwedstrijden BMX op Papendal, de laatste speelronde in de hockeycompetities bij de mannen en de vrouwen en de laatste speeldag in de Premier League met de beslissing in de titelstrijd. Ook daarvoor is aandacht in Studio Sport, NOS.nl en de NOS-app.

Voetbal als toetje

Wie dan nog energie overheeft, kan om 20.00 uur kijken naar het kwartfinaleduel tussen België en Nederland op het EK onder 17 in Ierland. De wedstrijd is te volgen via een livestream op NOS.nl en de NOS-app.

Om 22.35 uur kan deze lange sportdag vanaf de bank worden afgesloten met Studio Voetbal op NPO 1, NOS.nl en de NOS-app. Pierre van Hooijdonk, Rafael van der Vaart, Arno Vermeulen en Kees Jansma zijn te gast bij Tom Egbers om de voorlaatste speeldag in de eredivisie te bespreken.

Uitzendingen en liveblog

12.10 uur Liveblog Giro d'Italia NOS.nl en NOS-app
13.10 uur Studio Sport NPO 1, NOS.nl en NOS-app
14.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
14.15 uur MXGP Italië, eerste manche NOS.nl en NOS-app
14.30 uur Liveblog eredivisie NOS.nl en NOS-app
15.10 uur Liveblog GP van Spanje NOS.nl en NOS-app
15.45 uur Volleybal: Lycurgus-Orion NOS.nl en NOS-app
17.10 uur MXGP Italië, tweede manche NOS.nl en NOS-app
19.00 uur Studio Sport Eredivisie NPO 1, NOS.nl en NOS-app
20.00 uur EK voetbal onder 17: België-Nederland (m) NOS.nl en NOS-app
22.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
22.35 uur Studio Voetbal NPO 1, NOS.nl en NOS-app

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl