Peter Bosz
NOS Voetbal

CL-ticket raakt uit zicht voor Bosz na gelijkspel tegen Stevens

Bayer Leverkusen, de ploeg van Peter Bosz, heeft in de Duitse strijd om het laatste ticket voor de Champions League averij opgelopen. Leverkusen liet in de Bundesliga twee punten liggen tegen Huub Stevens' Schalke 04. Het duel eindigde in 1-1.

Leverkusen kwam na een half uur via Kai Haveretz op voorsprong, maar vlak na rust maakte Guido Burgstaller de gelijkmaker. Schalke is de nummer vijftien op de ranglijst, de ploeg was al zeker van handhaving.

Drie ploegen azen op laatste CL-ticket

De nummers een tot en met vier van de Bundesliga gaan de Champions League in. Drie tickets zijn al vergeven, drie ploegen maken nog aanspraak op de laatste plek.

Voorafgaand aan de voorlaatste speelronde stond Leverkusen vijfde, met evenveel punten als nummer vier Eintracht Frankfurt, dat morgen pas speelt.

Borussia Mönchengladbach begon de dag als nummer zes, maar klom dankzij een 4-0 overwinning op Nürnberg naar de vierde plek op de ranglijst.

Frankfurt, dat afgelopen donderdag de finale van de Europa League misliep, staat nu zesde, maar kan morgen weer over Gladbach heen als het wint van Mainz.

De stand aan kop

Ploeg Doelsaldo
1. Bayern München (CL) 33-75 +52
2. Borussia Dortmund (CL) 33-73 +35
3. RB Leipzig (CL) 33-66 +35
4. Mönchengladbach 33-55 +15
5. Bayer Leverkusen 33-55 +13
6. Eintracht Frankfurt 32-54 +18

Ook de titelstrijd is nog niet beslist in Duitsland. Bayern München kwam tegen Leipzig niet verder dan 0-0, terwijl concurrent Borussia Dortmund met 3-2 won van Fortuna Düsseldorf, waardoor de schaal pas volgende week, na de laatste speelronde, zal worden uitgereikt.

De twee titelkandidaten treffen ploegen die nog in de race zijn voor het laatste Champions League-ticket. Eintracht Frankfurt gaat op bezoek bij Bayern München, Gladbach krijgt Dortmund op bezoek.

Peter Bosz speelt met zijn Leverkusen tegen Hertha BSC. De wedstrijden worden volgende week zaterdag om 15.30 uur gespeeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl